Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2007

Συμβουλες προς ναυτιλομενους


Κατι που διαπιστωσα οτι εχει επικρατησει στο μυαλο της πλειοψηφειας του κοσμου ειναι οτι μια ακυρη ψηφος διαφερει απο την λευκη. Εχει περασει σε πολυ κοσμο οτι οι λευκες φηφοι βοηθουν τον νικητη των εκλογων με την ενοια οτι το ποσοστο τους προστιθεται στο ποσοστο του πρωτου κοματος.ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ!!Πρακτικα το λευκο και το ακυρο ειναι ενα και το αυτο!Φυσικα και τα δυο συμφερουν τον νικητη των εκλογων αφου εαν ψηφιζαν κατι αλλο μπορει και να τον εβλαπταν, δηλαδη αφου δεν επελεξες να υποστηριξεις μια παραταξη, εχει κερδος αυτος που θα νικησει.
Ακομα ενα στοιχειο. Οποιος εχει επιλεξει να ψηφισει ενα απο τα δυο "μεγαλα" κοματα ειναι επιλογη του και δεν θελω να την κρινω. Οποιος ομως ειναι απογοητευμενος και θελει να τιμωρησει τα δυο κοματα, σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να φηφισουν λευκο/ακυρο ή να μην πανε να ψηφισουν καθολου.ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ για τον ιδιο λογο που εξηγησα παραπανω.Ακομα δεν πρεπει να ψηφισουν ενα κομα που δεν εχει πιθανοτητες να μπει στη βουλη (ειναι το ακριβως ιδιο).Αυτο που πρεπει να κανουν ειναι να ψηφισουν ενα απο τα τρια κοματα που πιθανοτατα θα μπουν στη βουλη (ΚΚΕ, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., και ΛΑ.Ο.Σ.).

Εγω πιστευω οτι η ψηφος μου θα ειναι πιο χρησιμη αν βοηθησει ενα κομα να μπει στη βουλη η να εχει περισσοτερους αντιπροσωπους του στο κοινοβουλιο.Πιστευω οτι το στοιχειο που θα βοηθουσε ΑΜΕΣΑ η ψηφος μου ειναι η πολυφωνια και η υπαρξη πολλων αποψεων μεσα στο γκρουπ των 300 που προσπαθουν να κουμανταρουν αυτο το τρυπιο καραβι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου