Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

My new mobile!!

Το προηγουμενο ποστακι ηθελα να το αφησω πρωτο για αρκετο καιρο, ειναι αυτο που με εκφραζει τελευταια, αλλα ηθελα να κανω κι ενα καινουριο για να σας δειξω το καινουριο μου κινητο. Γενικα δεν ειμαι απο αυτους που αλλαζουν κινητα συχνα (μεχρι τωρα ημουν με το Κ700) αλλα εκτως του οτι ηθελα ενα δευτερο κινητο,ηθελα να μου δινει κατι παραπανω οπως μεγαλυτερη μνυμη, WiFi, χωρις να στερουμαι καθολου σε ευχρηστια την οποια ομολογω μου παρειχε απλοχερα το τιμιο Κ700. Και οπως πολλοι που εχουν ενα αμαξι και ειναι ευχαριστημενοι επιλεγουν να αγορασουν καινουριο ιδιας μαρκας, επελεξα και παλι Sony Ericsson. Οχι φυσικα οτι δεν εκανα ερευνα αλλα αποδειχτηκε οτι η εταιρια με εχει κερδισει γιατι δινει μεγαλη σημασια στην εργονομια στη σχεδιαση και στην απλοτητα κατι που δεν βλεπω στην Nokia αν και τα κινητα της σαν μηχανηματα ειναι παντα ενα βημα μπροστα απο τα υπολοιπα (με το αζημιοτο φυσικα). Η επιλογη μου λοιπον το G900!


Τα βασικα του ατου: WiFi, πλοηγηση με την οθονη αφης και με τα κλασικα πληκτρα, Symbian, Δεν εχει μηχανικα μερη που να φθηρονται, 5Μ ψηφιακη και μεγαλη διαρκεια μπαταριας (μικρη καταναλωση). Φυσικα μεγαλο του ατου ειναι η τιμη του που σε σχεση με τον ανταγωνισμο του ειναι πολυ χαμηλα. 330€ στο καταστημα του Πλαισιου 300 κατοπιν παραγκελιας απο το ιντερνετ.

14 σχόλια:

  1. Το πήρες ρε;Άντε καλορίζικο!!!!Να το δεις όπως επιθυμείς...θα το ξεπατώσεις το wifi(να ξέρεις όπου και να μαστε θα στο παίρνω να χαζεύω ίντερνετ!!!).Και πάλι καλορίζικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχα!! Εγραψες!!! Τι ενωεις να το δω οπως το επιθυμω?? Λες να μεγαλωσει να γινει ομορφο, να πιασει μια καλη δουλεια και να βρει μια καλη κοπελα?? WoW!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι θα πάρω και γω symbian κάποτε να τα παντρέψουμε!Χαχαχαχα!Δες εδώ

    http://www.allaboutsymbian.com/software/Sony_Ericsson_P1/

    Τις εφαρμογές τις ζητάς με το όνομα UIQ3-Αυτή είναι η πλατφόρμα.Ε ρε δεν θα σε δω;Θα το ξεψαχνίσω!:p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εγώ το ίδιο κινητό έχω, μόνο που το δικό μου είναι σε κόκκινο χρώμα (φυσικά). Όπως καταλαβαίνεις σου την έχω έτοιμη τη νύφη χεχε ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα, μιας και έκανες έρευνα αγοράς και επειδή το κινητό μου τα έφτυσε και λεω πρώτη φορά να πάρω ένα με wifi...

    γιατί όχι πχ το ΝΟΚΙΑ Ε71

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχει ενδιαφέρον το πόσο έχουν εξελιχθεί τα symbian os based κινητά. Αν και προτιμώ τα Windows mobile based, αυτά που στηρίζονται σε symbian os έχουν το πλεονέκτημα της πολύ χαμηλής τιμής :)

    Η οθόνη τι λέει; Είχες δοκιμάσει ποτέ κινητό της σειράς p(800, 900, 901 κλπ)? Αν ναι, σε σχέση με αυτά η λειτουργία αφής πως τα πάει;

    Καλοδούλευτο, και καλό λιώσιμο στο internet :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Deninho: Το προηγούμενο κινητό μου ήταν το P800 το οποίο αν δεν κάνω λάθος έχει το ίδιο GUI με το G900 (UIQ). Το μόνο πρόβλημα που έχω δει στις λειτουργίες αφής του G900 είναι ότι δεν πετυχαίνω πάντα με τη μία το (όποιο) κουμπί πατάω όταν χρησιμοποιώ το stylus. Δεν έχω μπορέσει να βρω αν έχει λειτουργία για calibration όπως είχαν τα παλιά κινητά της Symbian. Aν υπάρχει αυτή η λειτουργία, το πρόβλημα είναι εύκολο να λυθεί. Αν δεν υπάρχει, φαντάζομαι ότι με τον καιρό απλά θα το συνηθίσω ;-)

    Το άλλο "πρόβλημα" σε σχέση με το P800 είναι το μέγεθος της οθόνης που σημαίνει ότι είναι πιο δύσκολο να χρησιμοποιήσεις τις λειτουργίες αφής χωρίς stylus (εκτός φυσικά αν έχεις πολύ λεπτά δάκτυλα)! Αλλά το πλεονέκτημα είναι ότι το G900 είναι πολύ μικρότερο (λεπτότερο) σε μέγεθος από το P800 - αν δεν το ξέρεις, δεν φαντάζεσαι με τίποτα ότι έχει touch screen :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σοφια ειναι πολυ ομορφο και σε κοκκινο (μπορντο), τελεια νυφη!

    Deninhio+Σοφια εμενα μου φαινεται μια χαρα η αποκριση της οθονης. Μονο για τις πολυ μικρες λεπτομερειες ειναι επιτακτικο να χρησιμοποιησεις το πενακι, εγω το χρησιμοποιω κυριως το ιντερνετ. Δεν βλεπω παντως προβλημα να μην πετυχαινω τα κουμπακια. Calibration δεν εχω βρει ακομα και δεν νομιζω να εχει... Παντως οντως κανεις που το βλεπει δεν το περιμενει να εχει οθονη αφης. Εχει μεγαλη πλακα οταν πανε να το ξεκλειδωσουν με τον κλασικο τροπο που ξεκλειδωνουν τα Ericsson!!!

    Matrix ισως να ειναι πολυ ολοκληρωμενο μηχανημα αλλα προσωπικα σχεδιαστικα δεν μου αρεσει, εγω εψαχνα κινητο και οχι κινητο υπολογιστη! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. με γιες....χαχαχα...και εγω μολις εβαλα ιντερνετ.....χαχαχα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τέλεια, το κλείσαμε το συνοικέσιο. Και στα δικά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άντε καλορίζικο ρε! Για καλιμπάρισμα θα πας μενού -> πιν. ελενχ. -> άλλα -> οδηγό ρύθμισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να 'σαι καλά παλλικάρι μου, επιτέλους βρήκα το calibration και λύθηκε το πρόβλημα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή