Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

RSS... σπουδαια ιδεα!!


Ολο και περισσοτερο βλεπω να επικρατουν στο διαδικτυο εφαρμογες που στηριζονται στα περιβοητα rss. Ολα μας τα blogs υποστηριζουν (και υποστηριζονται) απο την σχετικα καινουρια αυτη ιδεα η οποια μπορει σε παρα πολλες περιπτωσεις να σου λυσει τα χερια!

Στο blog μου δεξια οι αυτοματες ενημερωσεις απο καινουρια posts των φιλικων μου blogs τρεχουν μεσω rss. Οι περισσοτερες ιστοσελιδες που εχουν σχεση με την ενημερωση (και οχι μονο) παρεχουν τροφοδοσια rss προς τους αναγνωστες τους.

Σε τι μας βοηθαει κατι τετοιο? Μπορουμε μεσω ενος προγραμματος rss reader να ενημερωνομαστε πολυ γρηγορα, πολυ ευκολα και με πολυ μικρη ποσοτητα kilobytes (αφου η εφαρμογες αυτες ασχολουνται μονο με κειμενο) να ενημερωνομαστε για καινουρια γεγονοτα τα οποια αναρτωνται στις ιστοσελιδες και στα blogs, λεπτα ή και δευτερολεπτα μετα την δημοσιευση τους.

Rss readers υπαρχουν εγκατεστημενοι και σχεδον σε ολα τα καινουρια κινητα τηλεφωνα της αγορας. Εκει πραγματικα με εντυπωσιασε η ευκολια αυτης της τεχνολογιας! Γιατι σε μια συσκευη οπως το κινητο ζητας γρηγορη ενημερωση ωστε να μην φας τη μερα σου κοιτωντας την οθονη του, να καταναλωσεις οσο γινεται λιγοτερη μπαταρια και λιγοτερο χωρο απο τη μνημη της συσκευης. Οι τροποι για να ενημερωνεις τα rss του κινητου σου ειναι 2. Ειτε μεσω ιντερνετ που σου παρεχει η εταιρια τηλεφωνιας σου και εχουν ολα τα κινητα (με το αζημιωτο φυσικα) ειτε μεσω WiFi για οσες συσκευες διαθετουν συνδεομενος στο ασυρματο δικτυο καποιου ασυρματου router.

Απ' οτι ξερω η αμεσως πιο καινουρια τεχνολογια απο το WiFi ειναι το WiMax. Ετσι θα εχουμε μεγαλυτερες σε εκταση περιοχες οι οποιες θα καλυπτονται απο ασυρματο δικτυο και θα εχουμε ευκολοτερη προσβαση στο διαδικτυο μεσω κινητων και laptop στον δρομο. Αρκει φυσικα να ασχοληθουν λιγο παραπανω οι δημοι για τις περιοχες και τους πολιτες τους...

Ετσι λοιπον στον reader του κινητου μου εχω προσθεσει τα περισσοτερα απο τα blog σας (οπως και αθλητικα και πολιτικα feeds) και μπορω να σας διαβαζω ακομα και οταν βρισκομαι στο Μετρο, στο λεωφορειο, στη δουλεια... και αν βαριεμαι στο μαθημα!

Οταν λεμε οτι η τενολογια σου λυνει τα χερια... εγω κατι τετοιο φανταζομαι!!

2 σχόλια: