Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Να τους χαιρομαστε!


Καθηγητες σαν και αυτους πρεπει να ειμαστε ολοι περηφανοι που διδασκουν σε ανωτατα εκπαιδευτικα ιδρυματα!

Ο λογος για τον καθηγητη "κυριο" Δελλασουδα Λαυρεντιο ο οποιος ηρθε μετα της συζηγου και φιλων για να φαει και να διασκεδασει στο μαγαζι που δουλευω, ... ή μαλον να μας τα κανει τσουρεκια και να μου ανεβασει την αρτηριακη πιεση σε οριακο βαθμο!!!!

Λοιπον ο "κυριος" πρωτα απ' ολα οταν συστηνεται μαζι με το ονομα και το επιθετο του κολλαει μαζι και την ιδιωτητα του: Δελλασουδας Λαυρεντιος Καθηγητης του πανεπιστημιου Αθηνων!!!
...............Χαιστηκαμε!!!!!

Στην συνεχεια καταλαβα οτι ειναι απο τους πελατες που καθε καταστηματαρχης ΔΕΝ θα ηθελε να περασουν ουτε εξω απο το μαγαζι τους! Ειμαι εναμιση χρονο σε αυτο το μαγαζι και πρωτη φορα πελατης διαμαρτυρηθηκε για το φαγητο!! Και φυσικα ηταν αυτος και μαλιστα διαμαρτυρηθηκε πολυ εντονα!!

Ο λογος που κανω αυτο το post ομως δεν ειναι πουθενα παραπανω. Ο λογος που με εκανε να εκνευριστω τοσο πολυ ειναι ο τροπος με τον οποιο με φωναξε (για καποιον λογο που δεν θυμαμαι τωρα...)

Ολοι ξερετε πως φωναζουμε τα σκυλακια οταν θελουμε πχ να τα ταϊσουμε! Αυτη η χαρακτηριστικη κινηση με το χερι και ο ηχος που κανουμε με το στομα και ακουγεται σαν φιλάκια! Ετσι ακριβως λοιπον ο "κυριος" Δελλασουδας φωναξε τον σερβιτορο!!
Μολις το ειδα παγωσα!! Τον κοιταξα λιγο και μετα σαν ΗΛΙΘΙΟΣ πηγα να δω τι θελει! Γιατι ειμαι πραγματικα ηλιθιος!! Φοβηθηκα κιολας μην εχουμε τιποτα και τα ακουσω μετα απο τα αφεντικα μου!! (...αν και μετα που τους το ειπα με παρακινησαν να αντιδρω αν μου συμπεριφερονται με τετοιο τροπο...)

Βρηκα πολλους ωραιους τροπους να του την πω αλλα οπως παντα κατοπιν εορτης!! Τετοιος ειμαι...

Εχω πραγματικα συγκλονιστει και μονο που σκεφτομαι τι γουρουνια εχουμε στην ανωτατη εκπαιδευση να μας διδασκουν!!!

Α! Και να σας πω και ενα ωραιο??? Ο "κυριος"Δελλασουδας" ειναι οπως λεει "Πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών "!!!!!! και σε ενα αλλο αρθρο του υπογραφει και ως "Διευθυντή του Κέντρου Σχολικής Επαγγελματικής & Κοινωνικής Ένταξης Ατόμων με Αναπηρία του Πανεπιστημίου Αθηνών"!!!!!!!!

Δεν θελω να σχολιασω κατι παραπανω γιατι δεν ειμαι και στην καλυτερη κατασταση που θα μπορουσα!!

Και εις ανώτερα "κύριε" Δελλασούδα!!!!


5 σχόλια:

  1. Μπορεί να μην είναι πραγματικά γκρινιάρης ο άνθρωπος, αλλά μερακλής... ;)

    Πάντως οι έλληνες έχουμε μιαν άποψη για τους σερβιτόρους. Ιδίως οι νεόπλουτοι, ψωροπερήφανοι...

    Με έχουν επισκεφτεί κάποιοι εδώ, και συχνά στραβομουτσουνιάζουν που οι σερβιτόροι "τους βάζουν στη θέση τους" και μάλιστα συναινούντος και του ιδιοκτήτου.

    Εδώ οι σερβιτόροι, είναι οι άρχοντες της Σάλας. Ευγενικοί, αλλά όχι δουλικοί. Και θα σερβίρουν με τον ίδιο μα ακριβώς τον ίδιο τρόπο, και τον φτωχό γεράκο που ήρθε για ένα ποτήρι κρασί και την πλούσια παρέα που θα περιδρομιάσει. Κι όταν λέω ακριβώς τον ίδιο το εννοώ. Πολλοί έλληνες ξινίζουν τα μούτρα τους εδώ...

    Έτσι είναι όμως. πρέπει να σέβεται κανείς τη δουλειά του άλλου...

    Άλλωστε οι τίτλοι σπουδών, δεν αποτελούν εγγύηση για την καλλιέργεια και την μόρφωση στην Ελλάδα... Και μερικές φορές πολλοί αυτοπροσδιοριζόμενοι σαν μορφωμένοι θέλουν να επιβάλουν τις παραξενιές τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ πιστεύω ότι δεν είναι απλά οτι ο συγκεκριμένος είναι μερακλής γιατί θα μπορούσε να διαμαρτυρηθεί πολύ πιο ευγενικά,αλλά και από όλη τη συμπεριφορά του μου μοιάζει ότι είναι ο κλασσικός που θα τρώει παντόφλα από τη γυναίκα του και για να ξεσπάσει, ΟΠΟΥ και αν πάει θα διαμαρτύρεται,θα κάνει σκηνες κ.α.Μπορεί να την έχει ψωνίσει και λόγω της θέσης του βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν συμφωνώ με το επώνυμο κράξιμο διότι και μπελάδες μπορεί να σου δημιουργήσει και γίνεται χωρίς να υπάρχει τρόπος να ακουστεί και ο δικός του αντίλογος. Όχι πως δε σε πιστεύω, τον ξέρω τον τύπο των ανθρώπων αυτών. Οπως και να έχει καλή σου μέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε λοιπόν αυτό κι αν είναι blast from the past! Ο Δελλασούδας μου είχε κάνει μάθημα στο πανεπιστήμιο (προ αμνημονεύτων μιλάμε τώρα), δεν θυμάμαι τι μάθημα, αλλά θυμάμαι τη φάτσα και το όνομα. Ούτε και πώς ήταν στο μάθημα θυμάμαι, δηλ. δεν έχω μείνει με κάποια άσχημη εντύπωση. Πάντως το μάθημα το πέρασα με την πρώτη, άρα τουλάχιστον δεν ήταν από αυτούς που κόβουν για πλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και μένα με βρίσκει αντίθετο το επώνυμο κράξιμο αλλά καταλαβαίνω σε τι κατάσταση σε έφερε εσένα που είσαι τέρας ψυχραιμίας.Πάντως κάτι το Αλτσχάιμερ κάτι και αυτά που λέει το κτήνος από πάνω δεν έχει άδικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή