Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Let's play ... list!!

Ανοιξα τον υπολογιστη μου με ορεξη για ποστακι!! θΕΛΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΛΟΙΠΟΝ!! Αλλα τι?? Λεω λοιπον να εκφραστω μουσικα! Ειναι ενας τροπος που μπορεις να εκφραστεις με πολυ παραστατικο τροπο (ειδικα οταν ο συγγραφεας δεν ξερει να γραφει οπως εγω!)

Ας ξεκινησουμε λοιπον!!

Τραγουδι πρωτο: Τον τελευταιο καιρο εχω πολλα ειδη μουσικης που ακουω... συνηθως πιανω ενα και το ξεσκιζω!! Σημερα για παραδειγμα ακουσα ξανα το τελευταιο αλμπουμ των ενδελεχεια (το αγαπημενο μου ελληνικο rock συγκροτημα) και πραγματικα ειναι εντυπωσιακο που ολα τους τα κοματια ειναι τοσο ωραια!!! Τρομερη δουλια!!


Τραγουδι δευτερο: Ηθελα να ποσταρω οπωσδηποτε ενα απο τα κοματια του Λαυρεντη που ακουω τελευταια! Μιλαμε για μεγαλο μεγαλα τραγουδια, κομματια που με αγγιζουν! To συγκεκριμενο δεν ειναι τελειως δικο του. Ειναι "μεταφρασμενο" και μεταφορα στα Ελληνικα απο ιταλικο κομματι του Branduardi του οποιου υπαρχουν κι αλλα κομματια που εχουν ελληνοποιηθει (χωρις αυτο να ειναι κακο, αντιθετως οταν το αποτελεσμα ειναι τοσο καλο... κανει πολλους ανθρωπους χαρουμενους... και φυσικα και τον δημιουργο)

Μαζι με αυτο παντα εχω στο μυαλο μου τον Μικρο Σεβαχ του Αλκινοου Ιωαννιδη. Βγαζουν και τα δυο κατι απο παραμυθι... ιδιαιτερα τργουδια!


Παμε στο τριτο: Εδω αλλαζω χωρο, αλλαζο ηχο, αλλαζω θεμα... Ισως σας ριξω αλλα το κομματι το ακουσα πριν λιγες μερες στον Ατλαντις 105,2 και μου εκανε μεγαλη εντυπωση! Ενα hip hop κομματι απο τον "Ραψωδο Φιλολογο" δεν τον ειχα ξανακουσει και μου εκανε θετικη εντυπωση! Αναφερεται σε ενα φυκακισμενο θανατοποινητη και ονομαζεται... "Θανατοποινητης".


Τετταρτο κομματι: Τωρα λεω να ανεβουμε λιγο. Θα μεινουμε στο Hip Hop αλλα παμε σε κατι που ολοι εχετε ακουσει πολλες φορες και μου αρεσει πολυ! Stavento και Ελενα Παπαριζου τρελο διδυμο! Το "Μεσα σου" πηρε αλλη αξια!! Πολυ ωραιο και το βιντεακι... Και αφου πετυχε η συνεργασια ειπαν να το κανουν και στε κεντρο! Στο Thatassa θα τραγουδανε απο εδω και στο εξης, ενα σχηματακι ακρως καλοκαιρινο και θα ηθελα πολυ να τους δω απο κοντα!
Οσοι το εχετε βαρεθει μπορειτε να το παραλειψετε...


Πεμπτο και τελευταιο: Ενα κομματι του πασχαλη! Αλλα επιλεγμενο οχι γιατι μου αρεσει. Επιλεγμενο γιατι θελω να το αφιερωσω σε ενα φιλο που με διαβαζει και μια ΤΣΟΥΛΑ απο το παρελθον τον βασανιζει ακομα!!

Αγορι ξεκολλα...

ισως να ποσταρα κι αλλα κομματια αλλα θα γινοταν κουραστικο και η αληθεια ειναι οτι εχω νυσταξει... καλο βραδυ σε ολους και να περνατε καλα!!

8 σχόλια:

  1. Ωραία τραγουδάκια Εξύμνε.. Κ εγώ νύσταξα! Με εξάντλησε η συγγραφή του ποστακίου μου!
    Καληνύχτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ααα για το τελευταίο συμφωνώωω απόλυτα!!!!

    σματς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ρ.Φ. αν και σαν ράππερ θέλει αρκετή δουλειά ακόμα, έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα: έχει πολύ καλούς στίχους :) Και τα δύο cd που έχει βγάλει, υπάρχουν δωρεάν στο διαδίκτυο, οπότε, μιας και ακούς/άκουγες χιπ χοπ, give him a chance ;)

    Γενικά, ωραίες επιλογές στα κομμάτια. Το Stavento/Παπαρίζου, μόνο, δε μ'άρεσε :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραιά τα τραγούδια!! Μερικά δεν τα ήξερα.. Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπερα σε ολους!!!
    Τι μερα κι αυτη σημερα...

    Deninho πρωτη φορα τον ακουσα σε αυτο το κοματι και μου αρεσε. Εχει πολυ καλα στοιχεια αν και οπως λες βρηκα και εγω καποιες αδυναμιες που ομως με τον καιρο μπορουν να εξαλειφτουν και να ειναι comple!!

    Φιλια και στις τρεις σας κουκλες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κ γω που το χα δεδομενο οτι θα κινηθουμε κ παλι σε ρυθμους Makarena!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραίες οι επιλογές της μουσικής.
    Το τρίτο τραγούδι δεν το είχα ξανακούσει. Ωραίοι στίχοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. oooooooooooooooo macarena aaaaaaaaa!!! (για την Me που της αρεσει το ασμα!!)

    Καλο βραδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή