Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

... σαν τρελο φορτηγο!



Αυτο που θελω να γραψω αποψε μολις παρατηρησα οτι εχει αμεση σχεση και με το προηγουμενο μου ποστ.


Καιρο τωρα εχω παρει μια αποφαση την οποια με τον εναν η τον αλλο τροπο θα υλοποιησω εν καιρω. Την αποφαση αυτη την πηρα μετα απο πολυ καιρο σκεψης, τριβης με το θεμα και μελετωντας το απο ολες τις πλευρες αλλα κυριως απο το δικο μου συμφερον. Ηταν μια αποφαση που με τον τροπο που ηθελα να την υλοποιησω θα ανακουφιζομουν πολυ ψυχολογικα. Ειχα μαζεψει τοσα μεσα μου που ηθελα να τα επιστρεψω εκει που πρεπει με οχι σκληρο αλλα εξυπνο τροπο. Το εβλεπα κυριως σαν εκδικηση! Να εκδικηθω για τα οσα εχω υποστει τοσο καιρο και να δωσω ενα μαθημα σε εναν πολυ πιο εμπειρο στη ζωη ανθρωπο απο εμενα. Να του δωσω να καταλαβει οτι ακομα και τωρα "ναι, κανεις λαθη!" και ναι ενας πολυ πιο νεος απο εσενα μπορει να φερθει πιο αντρικια αποδεικνυοντας οτι δεν ειναι ο μαλακας που νομιζες!

Με ειχες ρωτησει καποτε αν "ειμαστε ισα κι ομοια..."
και μεσα στην μετριοπαθεια μαλακια μου σου απαντησα "οχι αλλα..."

Το μετανοιωσα. Κατα καιρους εριχνα τα μουτρα μου και καταπινα πολλα! Προσβολες, χοντραδες και κοντρες χωρις λογο. Ειπα και συγνωμες! Ειμαι περηφανο ατομο και αυτα με πληγωνουν παραπανω απ' οτι ισως περιμενες!

παρασυρθηκα και επιστρεφω...

... ελεγα για εκδικηση. Φιλοι βλεποντας το απ' εξω μου συστηναν να μην το κανω εκδικητικα και να φερθω σωστα. Δεν τους ακουγα. Δεν τους ακουγα γιατι ηξερα οτι αυτοι πρωτοι θα το εκαναν πολυ νωριτερα απο εμενα. Κι επειδη εχω τον δικο μου τροπο να παιρνω αποφασεις. Να τις παιρνω στιγμιαια και να ειναι σιγουρες, ηθελα να την γραψω για να μην υπαρχει περιπτωση να την αθετησω. Δεν θα εκδικηθω σε καμια περιπτωση! Αυτο το αισθημα τυφλωνει και μπορει πρωτιστως να κανω κακο σε εμενα. Θα φερθω αντρικια και οπως πρεπει! Ετσι οπως δεν θα το μετανιωσω ποτε!

Γιατι οπως διαβασα καπου:
"Η εκδίκηση είναι πάντα η αδύναμη ευχαρίστηση των ρηχών και στενών μυαλών"

Δεν θα το προεκτεινω αλλο... ως εδω. Να ειστε καλα και τα μυαλα μες στο κεφαλι! Συγκεντρωθειτε γιατι χανομαστε! Καλα να περνατε!

10 σχόλια:

  1. "Προτιμότερο είναι να τιμωρεί κανείς τους εχθρούς του, από το να συμβιβάζεται μαζί τους. Γιατί το να ανταποδίδεις όσα έπαθες είναι δίκαιο, και η αποκατάσταση του δικαίου αξιέπαινη"

    τάδε έφη ο Αρίστος (Αριστοτέλης).

    Στη ζούγκλα που λέγεται σύγχρονος πολιτισμός, πρέπει να δείχνεις ότι δεν είσαι αδύναμος, είτε είσαι είτε όχι, διότι αλλιώς οι γύρω σου θα το εκμεταλλεύονται

    Δε γνωρίζω τι και πως, για την περίπτωσή σου, απλα μάι του σέντς στο θέμα "εκδίκηση"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.

    Και από την εμπειρία μου το μόνο που έχω να πω ότι συμφωνώ με τον/την deninho αλλά και με τον Αριστοτέλη.

    Προσπάθησα να το δείξω λο,τι δεν με αγγίζουν οι μικρότητες και δεν χάνω το χρόνο μου με αυτές αλλά στο τέλος το παίρνουν ως αδυναμία σε περνούν γι' αφελή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το να μειώνεσαι απο κάποιους και να σε μεταχειρίζονται με άσχημο τρόπο δεν είναι καθόλου σωστό.. Αν πιστεύεις ότι με αυτό που θα κάνεις θα τους δώσεις να καταλάβουν ότι δεν αξίζεις κάτι τέτοιο ελπίζω να πάει καλά. Πάντως μερικές φορές το να υψώνεις και λίγο ανάστημα δεν είναι κακό, βάζεις τα πράγματα στη θέση τους και δυστυχώς όποιος δεν το έχει στις μέρες μας αυτό τον περνάνε για βλάκα.. Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειστε οι πρωτοι υποστηρικτες της αντιθετης γνωμης απ' αυτην που ακουω τελευταια... ισως βρω μια μεση λυση... σας ευχαριστω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κι εγώ έτσι πίστευα, μέχρι που γνώρισα τον κατάλληλο μαλάκα and I followed the dark side

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κι εγώ έτσι πίστευα, μέχρι που γνώρισα τον κατάλληλο μαλάκα and I followed the dark side

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Man, δυστυχως τετοια ωρα τετοια λογια θα πω εγω. Οταν τσαντιζεσαι με προσωπα κ καταστασεις το μονο που σκεφτεσαι ειναι πως θα τους κανεις να πληρωσουν με το ιδιο νομισμα, κ ειναι φυσικο εξαλλου.

    Μη γνωριζοντας για ποιο πραμα αναφερεσαι παντως, δεν μπορω να κρινω. Αν ειναι κατι που μπορει να ληξει με λιγες κουβεντες, για μενα αυτο να κανεις χωρις δευτερη σκεψη. Δωσε ενα τελος χωρις πολλα πολλα κ ξεχασε το.

    Αν κρινω απο τα τελευταια σου ποστ, αυτο το κατι σε τρωει μερα με την μερα. Οποτε ουτε εκδικηση ουτε τπτ. Δωσε ενα τελος ξαναλεω να λυτρωθεις. Καλη δυναμη σου ευχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πετραν ετσι οπως τα λες ηταν... τελευταια ειναι πιο cool η καταστα αλλα οταν το εγραφα με ετρωγε... Σιγουρα θα δωσω τελος παντως και σχετικα συντομα.

    Ειναι ενα κομματι που λεει "...αμα ξερεις το σωστο να το κανεις στη στιγμη, γιατι το λαθος ευκολα σε παρασερνει..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν το πρόσωπο είναι συγγενής, ξανασκέψου το.
    Αν δεν είναι και μπορείς να του τη φέρεις, κάντο δίχως δισταγμό. Πρέπει να σε φοβούνται για να σε σέβονται...
    Στο λέω εγώ που υπήρξα μέγιστο αρνί... άργισα να γίνω λύκος. Δυστυχώς το τάκτ όλοι τε διαλαμβάνους ως αδυναμία.
    Σχίστον τον.
    Π.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή