Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

What about you??


Πρωτα απ' ολα την καλησπερα μου και τα χρονια πολλα μου σε ολες τις Κατερινες!! Πολυ ωραιο ονομα! Οσο ωραιο ομως ακουγεται το "Κατερινα", τοσο ασχημο γινεται οταν μετατρεπεται σε "Κατινα"!! Ο βασικος λογος που μου αρεσει ειναι οτι δεν συναντας καμια παραλαγη του σε αντρικο οπως και το Ελενη (το οποιο εχω ξαναπει οτι ειναι το αγαπημενο μου) <<κλεινει η παρενθεση!!

Τωρα στο ψητο! Αυτο που ηθελα να γραψω οταν ανοιξα τον editor του blogger. Παρατηρω που λετε τον εαυτο μου και το πως ζω και ειμαι παρα πολυ χαρουμενος και ικανοποιημενος απο τον εαυτο μου και απ' οτι εχω κανει εως τωρα. Πολυ χαρουμενος βεβαια ειμαι για τους ανθρωπους που με περιβαλουν ειτε στην οικογενεια μου, ειτε εκτως αυτης, με ολους τους φιλους μου, απο τους κολλητους μου μεχρι τον τελευταιο γνωστο μου να εισπρατω την συμπαθεια και την εκτιμηση τους! Αυτο ειναι κατι που θεωρω παρα πολυ σημαντικο και με γεμιζει αφανταστα και μου φτιαχνει τη διαθεση!

Επειδη λοιπον τα πραγματα πανε σαν αλυσιδα, για να περναμε καλα πρεπει να τα εχουμε καλα με τον εαυτο μας! Για να τα έχουμα καλα με τον εαυτο μας πρεπει να ξερουμε πιοι ειμαστε και τι θελουμε! Αυτο ακριβως το προβλημα εχω παρατηρησει σε αρκετους γνωστους μου που εχουν διαφορων ειδων προβληματα στην καθημερινοτητα τους. Παρατηρω πχ τις επιλογες τους στον τροπο διασκεδασης, κατι που θεωρω αντιπροσωπευτικο του χαρακτηρα του καθενος. Καποια παιδια στην ηλικεια μου κανουν επιλογες πολυ διαφορετικοτερες απο αυτες της πλειοψηφιας των (20+)αρηδων. Αυτο απο μονο του δεν ειναι καθολου κακο! Κακο ομως θεωρω οτι ειναι οταν οι επιλογη του που θα παει καποιος εικοσαρης γινεται με το ποσο glamour ή γνωστο ή ακριβο ή διαφημισμενο ειναι ενα μαγαζι ή μερος. Για να το κανω πιο κατανοητο... Γιατι να επιλεξεις δηλαδη εσυ που εισαι 20 χρονων, και την περνας με το χαρτζιλικι των γονιων σου, να βγεις Σαββατο βραδυ σε ενα μερος που θα πληρωσεις ενα σκασμο λεφτα, θα εισαι απο τα ατομα με τη μικροτερη ηλικεια στον χωρο αυτο (αρα εκτως target group του μαγαζιου) κατι που σημαινει οτι ειναι πολυ πιθανο να μην περασεις καλα??!! Εγω αυτο πραγματικα δεν μπορω να το καταλαβω!! Ψαχνω να βρω εναν λογο που μπορει να σε οδηγησει να κανεις μια τετοια επιλογη (φτυνοντας πιθανοτατα καποιους αλλους φιλους που θα πανε καπου λιγοτερο "σικ") και ο μονος που βρισκω και συνανταται περισσοτερο στις γυναικες ειναι η επομενη μερα!!! Η επομενη μερα που θα βγεις και θα πεις "α χθες πηγα εκει.... μπλαμπλαμπλα..." Εκει! γιατι το "εκει" το ξερουν ολοι και δεν εχουν παει! Εσυ ομως πηγες!! Ε μπραβο! Τωρα ομως μην προσπαθεις να μας πεισεις οτι περασες καλα!! Γιατι για να επιστρεψουμε απο εκει που αρχισαμε πηγες εκει γιατι δεν ξερεις τι θελεις! Και δεν ξερεις ποιος εισαι!! Και για να το γενικευσω και να πω αυτο που θελω να καταληξω γιατι σας ζαλισα, ειναι οτι κατα τη γνωμη μου για να περναμε καλα και να ειμαστε παντα χαρουμενοι πρεπει να ειμαστε ικανοποιημενοι με αυτο που ειμαστε! Εισαι 15αρης και αν κανεις ζωη 15αρη θα εισαι ευτυχισμενος! Εισαι 20αρης και αν κανεις ζωη 20αρη θα εισαι δυο φορες ευτυχισμενος!!! Αν εισαι 20αρης και προσπαθεις να ζησεις ζωη 40αρη σε εφαγε η μαρμαγκα! Ειτε αυτο θα πει διασκεδαση, ειτε σχεση, ειτε δουλεια.

Ασυνηθιστο ποστακι (-αρα) εκανα και ισως να σας κουρασα, ισως να σας εθιξα κατι που εχετε σκεφτει και οι ιδιοι ισως και να διαφωνειτε τελειως με οσα λεω. Ηταν κατι που ειχα σκεφτει μερες τωρα ομως και οσες μερες το εχω στο μυαλο μου επιβεβαιωνομαι.

Να ειστε ολοι καλα και μην μενετε πισω αλλα και μην βιαζεστε! Ζηστε!!

15 σχόλια:

  1. καμία διασκέδαση δεν χαρακτηρίζεται από ηλικιακό τάργκετ γκρουπ. Οταν ο άλλος το "χαρτζηλίκι" του επιθυμεί να το διαθέσει σε κάτι, ισως ακριβό για σένα, αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι διασκέδαση ή πως δεν παιρνάει καλά. Για τους όποιους λόγους επέλεξε τον τρόπο διασκέδασής του, είτε για να "δειχτεί" την άλλη μέρα στους φίλους του οπως λες, είτε για ο,τι άλλο, εαν πέρασε τελικά καλά, η επιλογή του αυτή δεν είναι κατακριτέα.

    Μιλάς για glamour και για chick.. Μπορει το τίμημα του να έχεις "πλούσιους" φίλους με "ακριβά" γούστα, να είναι το ότι δεν έχεις τρόπο να τους τραβήξεις μακρυά από τη ζωή των 40ηδων, που πιστεύεις ότι ζούνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Den symfono kstho;ou me afto pou les oti ta trendy kai ta chic einai akriva kai me atoma alon ilikiwn. Simasia otan vgaineis einai na pernas kala me tin parea pou eisai kai oxi me ton kosmo pou tha deis ekeei pou tha pas. Kathos episis etsi gia na deis kai tin alli opsi tou nomismatos kalo tha itan to akrivo to trendi chic opos thes pes to na to dokimasis giati kaamia fora stin alli plevra mporina anakalipsis kati to diaforetiko to opoio na omorfotero kai oikonomikotero kai na min to pisteveis. Opws kai sto fagito kalo einai na dokimazis....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. :)

    1. Ελπιζω να μην το προσωποποιεις γιατι αν το κανεις πεφτεις εξω!

    2. Δεν κατακρινω τον τροπο με τον οποιο του αρεσει καθενος να διασκεδαζει! Ειδα οτι εχεις εστιασει στο οικονομικο. Εγω δεν θελω να σταθω εκει. Ισως δεν το περναω καλα... Με παιδια της συμπεριφορας που αναφερομαι εχω μιλησει και μου εχουν ανοιχτει. Το θεμα ειναι οτι ολα αυτα τα παιδια ψαχνονται! Ασε το "πουσιους" και το "ακριβα"... δεν στεκομαι εκει!
    Και δεν θελω να το παρεις λαθος. Οι φιλοι μου με τα "ακριβα" γουστα ξερουν να ζουν!!
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Sir. Stefanos

    WoW!! Που βρεθηκες εσυ!!!
    Λοιπον που λες, συμφωνω απολυτα με αυτο πεςρι παρεας!! Δεν θα μπορουσα να το πω καλυτερα!!! Οπως επισης και για το δοκιμαζουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ συμφωνω απολυτα και το στηριζω οσο μπορω!! Αυτο ομως ακριβως ειναι που τα ατομα με την συμπεριφορα που περιγραφω αποφευγουν!!



    Χαιρομαι που υπαρχει ανταποκριση παντως!!! :DDD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και να επαναλαβω οτι την διασκεδαση την εφερα ως παραδειγμα! Για την συμπεριφορα ενος "Χ"χρονου μιλαω...

    οπου "Χ" βαζουμε 15,25,35,45,...105

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To Μilch ξέρει ένα τραγούδι που κλασσικά δεν θυμάται τίτλο και ποιος το λέει που λέει Iam too young to feel this old! Αυτό θυμήθηκε το Milch διαβάζοντας την ανάρτηση του Εξύμνου!

    Το Milch πάντως δεν μπορεί να καταλάβει αυτούς που θεωρούν διασκέδαση να κάθονται όρθιοι με ένα ποτό στο χέρι! Το Milch το βαριέται αυτό!

    Το Milch έγραψε την ιστορική βιογραφία του γιατί το Milch είναι το πιο σημαντικό απ'όλα
    πρέπει να το σέβονται και να του δίνουν γύρο απ'όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγω παντως παω οπου εχει "καθαρο" και αυθονο Bacardi!! :PpP

    Απο κει και περα, εν μερη εχεις δικιο οτι δηλαδη υπαρχει πολυ δηθεν και υποκρισια γυρω μας. Πολλοι πιστευουν πως το "χρημα" κανει τον ανθρωπο και οχι η ψυχη και το μυαλο... Απο την αλλη ομως ο καθενας οπως τη βρισκει. Αλλος γουσταρει να πηγαινει στο τοπ μαγαζι και πραγματι να περναει καλα...ασχετα αν δεν εχει την "φατσα" να βρισκεται εκει.

    Ειναι αυτο που λενε "γουστα ειπε ο πιθηκος και εφαγε το σαπουνι"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Milch χαχαχ!! Οντως man!! Να σου πω παντως εγω οταν παω σε κλαμπ (οχι συχνα αλλα θα ηθελα λιγο συχνοτερα) το αν θα κανω αυτο που λες ή θα χορευω εχει να κανει με την παρεα. Παιζει και η περιπτωση που περιγραφεις παντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Manolog3 εγραψες!! Εμενα μου αρεσει bacardi-cola και μαλιστα σημερα τυχαια βρηκα αυτο που δεν ήξερα οτι υπαρχει (στο εξωτερικο)

    κατα τ'αλλα συμφωνω μαζι σου! Φυσικα και υπαρχει κοσμος που περναει καλα σε τετοια μερη. Υπαρχει ομως και κοσμος που το συνηθιζει μονο και μονο για να δειξει κατι. Αυτο ειναι για λυπηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παντα Bacardi-cola Εξυμνε, το αγαπημενο μου ποτο!! ;)

    Ειχα παρει το καλοκαιρι καμια 20αρια τετοια κουτακια (υπαρχουν και Ελλαδα), που τα ειχα βρει στο σουπερ μαρκετ για δοκιμη, αλλα δεν ελεγαν και πολλα!! Μονο γευση απο Bacardi ειχαν και η cola δεν ηταν Coca-Cola αλλα μια της πλακας!! Εχει και λιγη περιεκτικοτητα σε αλκοολ... δεν ξερω εμενα δεν μου εκανε κλικ... παρολο που ειμαι φανατικος του Bacardi!! Παντως δοκιμασε τα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αληθεια?? Το ακουσα και απ' αλλου! Δεν το ηξερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να πω και γω την γνώμη μου...Πιστεύω καταρχάς ότι οι τρόποι διασκέδασης έχουν ηλικία.Σκεφτείτε λιγάκι τους εαυτούς σας...γυμνάσιο πηγαίναμε Goody's και το θεωρούσαμε ουαου,αργότερα αυτό έγινε "καφές στην πλατεία" και τώρα χαλαρό ποτάκι.Και δεν πηγαίνουμε σε μαγαζιά επειδή "έτσι το επιβάλλει η ηλικία μας".Πάμε σε ότι μας τραβάει.Για παράδειγμα ωραία να πας μια φορά σε ένα καλό εστιατόριο,αλλά ο 40αφεύγα θα τρελλαθεί με το σέρβις και το πηρούνι που είναι επάργυρο ενώ εγώ όχι.Αντίθετα σε ένα μπαράκι για παράδειγμα θα τρελλαθώ για την μουσική και το στήσιμο του μαγαζιού ενώ ο 40αρης δεν θα είναι τόσο άνετα εκεί πέρα.Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι τα μαγαζιά μαζεύουν συγκεκριμένες ηλικίες το καθένα. Άρα το να έχει κάποιος 20αρης στέκια ακριβά μαγαζιά αν δεν γίνεται για ποζεριά(ο καθένας βρίσκει τρόπους να ξεχωρίσει),τότε ο 20αρης ζει στον κόσμο του.

    Κατά κοινή ομολογία όντως τα chic και glamour μαγαζιά είναι ακριβά.Ναι είναι ακριβά γιατί πουλάνε μούρη,και ναι επειδή πουλάνε μούρη και είναι chick και glamour πάνε αυτοί που θέλουν να πουλήσουν μούρη.Άλλο να πας καμιά φορά από περιέργεια.Εξάλλου αυτό είναι ένα στοιχειο που ξεχωρίζει και τις κοινωνικές τάξεις.Πόσες φορές θα δείτε Κηφισιωτάκι στον μαλλιά και πόσες εξαρχειώτη στο Venue?Σχεδόν καμία...

    Όταν διαλέγω μαγαζί το πρώτο και κύριο πράγμα που κοιτάω είναι να ταιριάζω στο κλίμα.Δεν θα χωθώ κάπου επειδή είναι το καλύτερο εστιατόριο ή το καλύτερο μπαράκι ή το must στέκι του Γκαζιού.Θα πάω γιατί θα αισθανθώ άνετα και ταιριαστός με το περιβάλλον,και έτσι νομίζω είναι το σωστό.Αυτός είναι και ο λόγος που τελικά τα φοιτητομάγαζα πάντα θα έχουν δουλειά ενώ τα chic & glamour έχουν ημερομηνία λήξης.

    Μεγάλη απάντηση όντως,αλλά μεγάλο θέμα επίσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σιγουρα Δημητρη και συμφωνω στα περισσοτερα.

    Σε αυτο που στραβωνω λιγο ειναι οτι δεν πας εκει που θα ταιριαζεις αλλα πας εκει που σου ταιριαζει! Μικρη διαφορα αλλα νομιζω κανει τη διαφορα!

    :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ναι αλλά εκεί που πας ταιριάζεις!Δεν θα πάω σε ρακομελάδικο επειδή κολλάω εκεί μόνο,θα πάω και γιαυτό!Δεν ξέρω αν με πιάνεις :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή