Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Φοιτητης και ανεργος



Στο δημοτικο οταν μαθαιναμε λεξιλογιο θυμαμαι παραστατικα μια περιπτωση που μαθαιναμε την λεξη "ανεργος". Μας ελεγε λοιπον η κυρια Μινα οτι "ανεργος" ειναι αυτος που δεν βρισκει δουλεια. Μας ελεγε μετα οτι υπαρχει και ο "αεργος"! Να μην τα μπερδευουμε ομως γιατι εχουν μεγαλη διαφορα! Αεργος ειναι αυτος που δεν δουλευει και δεν θελει να δουλεψει!

Αυτα τα ωραια μας μαθαινε η κυρια Μινα στο δημοτικο. Τωρα που μεγαλωσαμε λιγο συνεχιζουμε να μαθαινουμε και απο αλλους δασκαλους. Ανθρωπους που δεν εχουν σπουδασει εκπαιδευτικοι.... μη σας πω οτι δεν εχουν σπουδασει τιποτα! Μιλαω για ανθρωπους που συναναστρεφομαστε καθημερινα και με την συχνη "τριβη" μαζι τους παιρνουμε ακομα μαθηματα πολυ πιο σημαντικα και χρησιμα για την συνεχεια της ζωης μας. Ανθρωπους που χωρις να το επιδιωκουν, με τη συμπεριφορα τους μας κανουν να προβληματιστουμε και να καταλαβουμε που ειμαστε, τι κανουμε και τι μπορουμε να συναντησουμε ακομα μπροστα μας!

Να ειναι καλα και τον ευχαριστω... κι ας μην με συμπαθησε ποτε! Ισως ο πρωτος ανθρωπος που γνωρισα και δεν εισεπραξα στιγμη την συμπαθεια του! Αλλα ειπαμε... εχω να συναντησω ακομα πολλα

προχωραμε παρακατω

Να ειστε ολοι καλα και ζηστε οσο πιο ευχαριστα μπορειτε τις μερες που ερχονται!!

8 σχόλια:

  1. ελπίζω να βρείς σύντομα κάτι, και να περάσεις τις γιορτές όσο καλύτερα γίνεται. Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Χριστός γεννήθηκε την πρώτη εκατονταετία αλλά ανήκει σε όλες. Γεννήθηκε ως Ιουδαίος, παρόλα αυτά ανήκει σε όλες τις φυλές. Γεννήθηκε στη Βηθλεέμ, όμως ανήκει σε όλες τις χώρες. Είναι ο δικός μας Χριστός, της καρδιάς μας!!

    Καλά Χριστούγεννα εύχομαι
    γεμάτα αγάπη ***

    υ.γ. εκείνος που πραγματικά θέλει να δουλέψει βρίσκει... να δεις που όλα θα πάνε καλά εξύμνε μου... δεν σε φοβάμαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ανησυχω τοσο παιδια μου! Θα σας πω εν καιρω...

    καλα να περνατε!

    Μargarita σ' ευχαριστω πολυ!! Να εισαι καλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To Μilch αν κατάλαβε καλά ο Εξύμνος απογοητεύτηκε από κάποιον! Το Milch προτίνει στον εξύμνο να τους χέσει όλους αυτούς και να κοιτάει να είναι ο ίδιος καλά!

    To Μilch απόψε πήγε ένα μακρύ ταξίδι
    πρέπει να το σέβονται και να αρχίζουν το κλανίδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Milch ακριβως αυτο εκανα! Ειμαι κι εγω της ιδιας νοοτροπιας και εχω καταληξει οτι πανω απ΄ολα πρεπει να κοιταμε τον εαυτο μας. Αυτο φυσικα μπορει να γινει σεβομενους και τους τριγυρω μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να περνάς καλά και αν κάποιος δεν αναγνωρίζει την αξία σου και δεν εκτιμά το χαρακτήρα σου: "απο δω παν'κι άλλοι"!! Φιλάκια πολλά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κοιτα να δεις συμπτωση, σημερα (που διαβαζω κ το ποστ) ειχα εναν πελατη που λες στο ταμειο, κ οπως περνουσα τα προιοντα ενα-ενα εκεινος κοιταζε επιμονα την οθονη. Ολα ΟΚ, τον ρωταω. Ναι μου λεει, απλα δεν ξερω αν θα φτασουν τα λεφτα. Με τα πολλα, ο πελατης ειχε ~1$ ρεστα, κ του λεω αστειευομενος "ουτε για καφε δεν φτανουν". Οποτε μου δειχνει την κουπα του καφε που ειχε παρει πριν ερθει στο ταμειο κ μου λεει "always take care of yourself first".

    Αυτο ακριβως πιστευω οτι ταιριαζει κ εδω. Ευχομαι να περασεις καλα τις γιορτες σου, κ η νεα χρονια να σε βρει με μια καλυτερη δουλεια και με καλυτερους συναδελφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να εισαι καλα Πετραν!! Χρονια πολλα φιλαρακι!

    Να περνατε καλα ολοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή