Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Μπαμπα, τι ειναι το SEX ??





Μου αρεσει πολυ αυτη η ερωτηση και ειναι πολυ πιασαρικη για τιτλος ενος ποστ!!!

Χθες λοιπον ηθελα να κανω αυτην την αναρτηση αλλα μου τραβηξαν το ενδιαφερον τα ζεϊμπεκικα της Ναταλιας στον alpha και το ανεβαλα...

Να μπω λοιπον στο ψητο.

σεξ το [séks] Ο (άκλ.) : λέξη με την οποία δηλώνεται γενικά ο σαρκικός έρωτας: Mόνο το ~ τούς ενώνει.<<

έρωτας ο [érotas] Ο5 : 1.το συναίσθημα το οποίο δημιουργείται σε κπ., όταν το σεξουαλικό του ενδιαφέρον επικεντρωθεί σε ορισμένο πρόσωπο, και εκδηλώνεται με ποικίλους τρόπους: Mεγάλος / παράφορος / σφοδρός / τρελός / φλογερός / κεραυνοβόλος ~. Επιπόλαιος ~. Aμοιβαίος ~. Γάμος από έρωτα. Φυσικός ~ ή σαρκικός ~, η σεξουαλική πράξη· συνουσία. Πλατωνικός ~ ή αγνός ~, από τον οποίο λείπει το σεξουαλικό στοιχείο. Παιδικός / νεανικός / γεροντικός ~. Ύμνος / τραγούδι στον έρωτα. Xρώμα / σύμβολα / ελιξίρια του έρωτα. Aφροδίτη, η θεά του έρωτα. (γνωμ.) ο βήχας κι ο ~ δεν κρύβονται. || Έρωτας, ονομασία του σχετικού θεού της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας: Ο φτερωτός Έρωτας. Παραστάσεις / λατρεία του Έρωτα. Ο Aπρίλης με τον Έρωτα χορεύουν και γελούνε. Tον χτύπησαν τα βέλη του Έρωτα, ερωτεύτηκε. α. η σχέση ανάμεσα σε δύο πρόσωπα που χαρακτηρίζεται από αμοιβαίο έρωτα: Εξωσυζυγικός / παράνομος / άστεγος ~. Zηλεύουν τον έρωτά μας. Είχε πολλούς εφήμερους έρωτες. β. η σεξουαλική πράξη· συνουσία: Kάνω έρωτα. Aγοραίος ~. || (λαϊκ.): Mη μου ζαλίζεις τον έρωτα / μας ζάλισες τον έρωτα, με αναφορά στα γεννητικά όργανα, για να δηλωθεί δυσαρέσκεια, αγανάκτηση που προέρχεται από κπ. που μας δημιουργεί μεγάλο και συνεχή εκνευρισμό. γ. (σπάν.) ερωτική διάθεση: Aποπνέει έρωτα όπου κι άν περάσει. δ. ο εραστής ή η ερωμένη κάποιου: Aμόρε μου, έρωτά μου. 2. (μτφ.) έντονη αγάπη, επιθυμία για κτ. ή αφοσίωση σε κτ.: ~ για δόξα / για ελευθερία. Έχει έρωτα για / με το κυνήγι / την επιστήμη / την αλήθεια. Είναι κτ. ο ~ κάποιου, νιώθει γι΄ αυτό έντονη αγάπη κτλ.: Tο θέατρο είναι ο έρωτάς του. 3. ονομασία καλλωπιστικού φυτού. << (!!!)


Μαλιστα. Αρα ξεκαθαριζουμε οτι ο Ερωτας εχει πολλες ερμηνιες αναλογα πως χρησιμοποιειται η λεξη. Αντιθετα, ο ξενικος ορος sex ειναι ξεκαθαρος!! Ειναι ο σαρκικος ερωτας!

Ωραια...

Δηλαδη sex = σεξουαλικη πραξη, ανεξαρτητως υπαρξης συναισθηματος αναμεσα στους παρτενερ!
...
...
Πιστευετε οτι ειναι κακο ή προστυχο κατι τετοιο?

Σιγουρα ο καθενας το βλεπει απο την σκοπια του. Ανδρας-γυναικα, μικρος-μεγαλος, εμπειρος-απειρος, θρησκος ή οχι και γενικοτερα αναλογα τον χαρακτηρα και πως εχει μαθει κανεις.

Η γνωμη μου ειναι οτι ειναι μια πραξη μεταξυ ανθρωπων απο τις πιο ευχαριστες. Μια πραξη η οποια μπορει να συνοδευεται απο συναισθηματικη ελξη αναμεσα τους αλλα δεν ειναι απαραιτητο. Ειναι μια πραξη η οποια φερνει ψυχικη ευφορια στους παρτενερ οχι μονο κατα τη διαρκεια αλλα και στην ολη διαθεση τους! Ειναι γνωστο οτι επηρεαζει εντονα τις ορμονες οι οποιες παιζουν πολυ μεγαλο ρολο στην ψυχολογια.

Ακομα κανοντας το πιο συγκεκριμενο εστιαζω περισσοτερο στους νεους. Οταν εισαι νεος και συνηθως χωρις μεγαλους ηθικους και συναισθηματικους φραγμους ειναι λογικο να το αναζητας χωρις να σε ενδιαφερει πολυ η συναισθηματικη ελξη. Σε αυτο βοηθα πολυ ο νεανικος ενθουσιασμος και βεβαια τα προτυπα που δημιουργουν τα ΜΜΕ τα οποια ειναι εντυπωσιακο ποσο ευκολα μπορουν να σε πλασουν στο σχημα που θελουν!! Ειναι φοβερο πως εχουν καταφερει να μετατρεψουν το σεξ και την μεγαλη σεξουαλικη εμπειρια σε αυτοσκοπο!!Μπορουν πανευκολα να σου δημιουργησουν αναγκες,εμμονες και φοβιες!!

Πιστευω λοιπον οτι η σεξουαλικη πραξη ειναι κατι πολυ εχαριστο σε ολους, το οποιο μπορει να δυναμωσει πολυ αν συμβαλει και το συναισθημα, αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι ντροπη αν αυτο εκλειπει! Ειμαι υποστηρικτης του "να περναμε καλα" οπως εχετε καταλαβει εδω και χρονια. Βεβαια σε ολα υπαρχει ενα μετρο το οποιο καλο ειναι να μην ξεπερναμε απο τη στιγμη που μπορει να προσβαλουμε τον αλλον και πανω απ' ολα πρεπει να υπαρχει σεβασμος αναμεσα μας!!!

Να μην ξεχναμε οτι οσο ευχαριστη πραξη ειναι, τοσο υπευθυνα πρεπει να γινεται! Ειναι μεγαλη ανευθυνοτητα μια ανεπιθυμητη εγκυμοσυνη, οχι μονο αναμεσα στο ζευγαρι αλλα και απεναντι στην καινουρια ζωη! Οπως μεγαλη ανευθυνοτητα ειναι και η μεταδωση του AIDS φυσικα!





6 σχόλια:

  1. Σωστά τα λες.Σου προκαλούν μεγάλες φοβίες οι διάφοροι αυτοσκοποί και στο τέλος έχεις αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα...γιαυτό...χαλαρά!!!!Και πάνω απ όλα να το ευχαριστιόμαστε...

    Καλά λέγαν...π**άτε γιατί χανόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχα!! Αυτο θα το εγραφα κι εγω, αλλα δεν θα κολλαγε με το υφος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Milch του τη δίνει η διαχώρηση του έρωτα από το sex!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Milch μαζι σου!! Αλλα επειδη νομιζω οτι εισαι λιγο μικροτερος απο εμενα (πιθανον να κανω και λαθος) πιστευω οτι ο ερωτας ειναι κατι δυσευρετο. Οταν ειμαστε μικροι νομιζουμε οτι τον γνωρισαμε πανω στον ενθουσιασμο μας. Βεβαια για ολα θα δειξει το μελλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπραβο Εξύμνε!!!
    Πολύ όμορφη ανάρτηση και με όλα της!!!!!
    Συμφωνώ μαζί σου βασικά στις απόψεις που παραθέτεις!


    ΥΓ: μήπως έκανες καμιά κουτσουκέλα και το φέρνεις πλαγίως???

    ΑπάντησηΔιαγραφή