Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΜΕΤΡΟ<>Ποδηλατο

Απεργιες φουλ!!! Ταξι, λεωφορεια... της Ποπης!! Χθες λοιπον εψαχνα εναν τροπο να παω στη δουλεια μου σημερα στις 16:30. Βεβαια εκτως ΜΕΤΡΟ δεν κυκλοφορει τιποτα αλλο σημερα για αρκετες ωρες. Ο μονος τροπος που σκεφτηκα λοιπον ηταν το ποδηλατο μου!!! Ειδικα στο να παω βολευε παρα πολυ, με μια προϋποθεση. Να επιτρεπεται η μεταφορα ποδηλατων με το ΜΕΤΡΟ. Εκανα ενα googling λοιπον και το τι διαβασα δεν λεγεται! "Επιτρεπεται, απαγορευεται, μονο τα σπαστα, ολα τα ποδηλατα, επιτρεπεται αν βγαλετε την μπροστινη ροδα..." Το μακρυ και το κοντο του καθενος. Μπηκα λοιπον στη σελιδα του ΜΕΤΡΟ και αφου δεν βρηκα κατι να με φωτησει, τους εστειλα ενα mail:


Γεια σας
Θελω να σας κανω μια ερωτηση που σιγουρα εχετε δεχθει αρκετες φορες και επειδη εχω ακουσει και διαβασει πολλα ηθελα να παρω μια ξεκαθαρη απαντηση απο εσας.
Επιτρεπεται η μεταφορα ποδηλατων με το ΜΕΤΡΟ? Σπαστων ή οχι.
Σας ευχαριστω


Σημερα το πρωι μου απαντησαν:

Η μεταφορά ποδηλάτων αλλά και λοιπών ογκωδών αντικειμένων στους συρμούς δεν επιτρέπεται. Η διαμόρφωση των σταθμών σε περισσότερα του ενός υπόγεια επίπεδα, η έλλειψη ειδικά διαμορφωμένων χώρων εντός των συρμών για την τοποθέτηση των ποδηλάτων και η πληρότητα των συρμών καθιστούν τη μεταφορά των ποδηλάτων επικίνδυνη για την ασφάλεια τόσο του ίδιου του ποδηλάτη αλλά και των λοιπών επιβατών. Επιτρέπεται ωστόσο η μεταφορά σπαστών ποδηλάτων.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία
Γραφείο Επικοινωνίας Κοινού ΑΜΕΛ Α.Ε.

Γιατι ρε γμτ... Αμα δειτε Κινεζους ή μαυρουληδες που μπαινουν και εχουν μαζι τους κατι μπαουλα ΝΑ, τι να μας πουν για ενα ποδηλατο?

Τελος παντων... εγω θα τη βρω τη λυση... αλλα ΓΙΑΤΙ??

8 σχόλια:

  1. Μια αλφα λογική υπάρχει σε αυτή την απαγόρευση γιατί το ποδήλατο (αν είναι όπως το θυμάμαι δλδ) εκτός του όγκου του έχει διάφορες αιχμηρές προεξοχές. Φαντάσου να χρειαστεί να σταματήσει ο συρμός απότομα και να καρφωθεί κανένας στο τιμόνι.
    Τα σπαστά ποδήλατα μπορούν να ελαττώσουν τον όγκο τους (αλλά και να διπλώσουν τις προεξοχές) και νομίζω οτι ορισμένα μπορούν να κουβαληθούν και στην πλάτη με ειδικό σακίδιο.

    Τώρα οι Κινέζοι και οι μαύροι μάλλον παρανομούν με το να μεταφέρουν όλα αυτά στο μετρό αλλά
    1) Δεν τους σταμάτησε κανείς
    2) Πως αλλιώς να τα μεταφέρουν (με δεδομένο οτι αυτό είναι η καθημερινότητά τους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πάρε ένα σπαστό, είναι και πολύ τρέντι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απαπαπαπα τόσο κάνει? και δεν πάω με τα πόδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενα φτηνο... Απο ποτε εχεις να δεις ναπουλανε ποδηλατα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. από το 1985 που πήρα το τελευταίο μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ολοι των ΜΜΜ είναι άχρηστοι.
    Δν καταλαβαίνουν την αξία του ποδηλάτου.


    Πρέπει κάποια στιγμή να εκσυγχρονιστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρέπει αυτή η χώρα να μάθει να αγαπά και να σέβεται τα ποδήλατα!!!!

    Πολύ καλή η σκέψη σου όμως να το θέσεις ως θέμα!!!

    καλό σ/κ εξύμνε μου ***

    ΑπάντησηΔιαγραφή