Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Εντονες σκεψεις...καταγραφονται


Μεταμεσονυκτιο blogging στο μπαλκονι...

Αν εξαιρεσεις  δυο τρεις ψυχαλες που κανει πως ριχνει που και που για να μην παρουμε πολυ αερα ο καιρος ειναι ολοενα και πιο καλοκαιρινος! Τα καλα του καλοκαιριου αρχιζουν να φαινονται και η διαθεση  ανεβαινει! Σε αυτο να λεμε και την αληθεια εχει συντελεσει και το ρευστο που μπηκε στην τσεπη μου μετα απο καιρο και καταφερα επιτελους να κανω δυο αγορες που ειχα σκοπο απο καιρο!

Πισω στα μιζερα...
Οκ τα πραγματα ειναι ασχημα. Οι ευθυνες βαραινουν ολους μας οσο κι αν καπιοι δεν θελουν να το παραδεχτουν. Το λεω και το πιστευω οτι εμεις οδηγηθηκαμε μονοι μας σε αυτο το σημειο με την νοοτροπια που μας χαρακτηριζει πλεον σαν λαο ("the Greek way"). Το θεμα ειναι τι γινεται απο εδω και περα. Ναι, να πληρωσουν οι μεγαλοκαρχαριες! Ναι, να αποδοθουν ευθυνες! Αλλα επιτελους, σε αυτο το σημειο ειναι η ωρα να ανασκουμπωθουμε! Να σταματησει ο δημοσιος υπαληλος να ξυνεται με το προσχημα οτι τωρα με λιγοτερα χρηματα θα δουλευει και λιγοτερο! Λιγοτερο απο το τιποτα? Να σταματησουν οι αεργοι αργοσχολοι να φωναζουν για δικαιωματα απο τη στιγμη που δεν εχουν ιδεα απο τις υποχρεωσεις τους απεναντι στην κοινωνια! Γιατι αν δεν θελεις να εισαι λιγο υπευθυνος για τον εαυτο σου και για τον εγωισμο σου δεν προκειται να το κανεις για την κοινωνια!
Εχω βαρεθει να ακουω το "αγωνιζομαι για εσενα που δεν κατεβαινεις στις πορειες". Σ' ευχαριστω πολυ ρε φιλαρακι αλλα για εμενα μπορω να αγωνιστω κι εγω και πιστεψε με το κανω με πιο αποδοτικο τροπο! Για εσενα μπορεις να αγωνιστεις λιγο? Που μου κεθεσαι ολη μερα στα τραπεζακια του ΤΕΙ και ξυνεις τα τετοια σου πινοντας φραπε και κοιτωντας τις καινουριες αφισσες?? Μηπως να τελειωνες αυτην την κωλοσχολη ή δεν σου εχει περασει ποτε αυτο απο το μυαλο σου?? Αγωνιζεσαι για να εχει μεγαλη δυναμη ενα χαρτι και δεν κοιτας παραπερα! Δεν βλεπεις οτι με την νοοτροπια σου δεν προκειται να παρει ποτε εσυ αυτο το χαρτι!! Και αντε εγω σου λεω οτι το πηρες! Θα τελειωσεις απο εδω εχοντας περασει τα μισα μαθηματα επειδη εισαι αυτο που εισαι και εχει χιλια δυο κολλητιλικια με καθηγητες χωρις να εχεις πιασει στα χερια σου κολλητηρι ποτε! Ε λοιπον σε λυπαμαι! Εισαι για λυπηση και δεν το καταλαβαινεις!

Αλλαζω θεμα αποτομα...
Δεν ξερω αν το μαθατε? Σημερα ξεκινησαν οι Πανελληνιες. Τα παιδια της τριτης λυκειου εγραφαν λοιπον εκθεση! Τι μαθημα κι αυτο... Ρωτησα να μαθω τι θεμα επεσε και μου ειπαν οτι ειχε να κανει με την "Αυτομαθηση"! Οριστε? Ισως οτι πιο ακυρο μπορουσε να μπει... εγω δεν θυμαμαι να ειχα ακουσει ποτε για κατι τετοιο. Κι ομως καλα κανουν κατα τη γνωμη μου! Το μαθημα της εκθεσης ειναι απο τα πιο κακοποιημενα μαθηματα και αυτο ειναι κοινως αποδεκτο. Ο μεγαλυτερος παπαγαλος παιρνει και τον καλυτερο βαθμο. Δεν παει ετσι ρε παιδια! Εκει θα εξεταστεις στο πως μπορεις να ξεδιπλωσεις και να αποτυπωσεις τη σκεψη σου πανω στο χαρτι! Κατι που σπανια θα προσπαθησει καθηγητης να διδαξει...

Καλη επιτυχια λοιπον σε οσα παιδια δινουν Πανελληνιες και περνανε αυτην την πολυ πιεστικη καμπη της νιωτης τους... εγω μετα απο το σχολειο αρχισα να ζω. Το λεω πολυ ειλικρινα!

Ψυχαλιζει... καλημερα σας και καλο Σαββατοκυριακο!

4 σχόλια:

  1. Δυστυχώς ακόμα και για αυτό το θέμα στην έκθεση είμαι σίγουρη ότι τα φροντιστήρια έχουν προνοήσει...το μυαλό έχει πια σταματήσει να δουλεύει,απλά αποθηκεύει πληροφορίες και εκτελεί εντολές,και αυτό είναι θλιβερό,αλλά ετσι όπως έχει γίνει το σύστημα με τις πανελλήνιες αυτή είναι η λύση,χρησιμοποιείς τα όπλα των άλλων μέχρι να μπείς σε μια σχολή τελικά και να δεις πως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι!!!

    Καλό Σ/Κ!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζήλεψα με το μεταμεσονύκτιο blogging :)))
    δεν έχω κάτσει ακόμα στο μπαλκόνι διότι θέλει συμμάζεμα και βάψιμο..
    πεθαίνω για τους πρωινούς καφέδες και τα βραδυνά κρασάκια στο μπαλκόνι...
    αχχ...

    για την κρίση δεν θα πω..
    έχω πει πολλά και φτάνει :Ρ

    όσο για τις πανελλήνιες...
    δεν είναι τραγικό να υπάρχουν "θέματα sos" στην έκθεση???
    άσε που θα ακούσουμε πάλι την τραγική φράση "τα θέματα ήταν ΒΑΤΑ" :ρρρ
    όπως και να 'χει καλή επιτυχία στα παιδιά και ας μη νοιώθουν πως η ζωή τους τελειώνει με τις πανελλήνιες..
    εκεί αρχίζει...
    ότι κι αν γίνει ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και να τελειώσουν την σχολή μια χαρά θα είναι μετά γιατί έχουν και τα κολητιλίκια με τους πολιτικούς οι πατεράδες τους και θα τους βολέψουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή