Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Ευτυχια


Το ποσο καιρομαι για τους φιλους μου τελευταια δεν περιγραφεται! Βλεπω οτι καποιες απο τις βασικες τους επιθυμιες εκπληρωνονται και με το παραπανω! Πιστευω οτι γυρνανε σελιδα στη ζωη τους και τολμω να πω οτι οδευουν προς την ευτυχια! Ποσο μαλον τις μερες αυτες που ο περισσοτερος κοσμος ειναι τουλαχιστον προβληματισμενος. Βεβαια για να ειναι ευτυχισμενος σημερα ενας νεος δεν εχει να κανει τοσο με το οικονομικοκοινωνικο προβλημα.

Αντιθετα ο 55αρης γονιος που εχει βαρεθει να δουλευει απο τα 14 του χρονια και τα χρηματα δεν του φτανουν για να ζησει την οικογενοια του αξιοπρεπως η κατασταση εχει γινει εφιαλτικη! Γιατι φοβαται οτι το τελευταιο πραγμα που εχει καταφερει ολα αυτα τα χρονια, την αξιοπρεπεια, ερχονται τωρα να του την παρουν!! Γιατι ενω τα τελευταια χρονια αγωνιζεται και κανει κουραγιο για να καταφερει να βγει στην συνταξη και να ανασανει ο δολιος, ερχονται τωρα και του λενε "ξερεις, δεν θα παρεις 1000! ... 500 και αν θελεις! Ακου ρε φιλε... το τελευταιο πραγμα που ειχε μεινει στον Ελληνα (οχι σε οποιον ηθελε να το εχει βεβαια) του το στερουν με τη βοια! Σε αναγκαζουν να φερεις τη ζωη σου αναποδα για να επιβοιωσεις!!! Και πως θα ζησεις ενα παιδι που σε εχει αναγκη?? Γιατι αν ειναι καλα πες οτι βρισκει μια δουλεια και τα κουτσοβγαζει. Αν εχεις ενα παιδι με αναπηρια? Ενα παιδι αρρωστο? πραγμα καθολου σπανιο... ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ???? Ολη σου τη ζωη δουλευεις και προγραμματιζεις για να καταφερεις να κανεις οτι καλυτερο μπορεις για τα παιδια σου και στο τελος εισαι ο μαλακας που καταντησες ετσι το παιδακι και δεν το βοηθησες!!

Δεν θα γραψω τιποτα αλλο, καποια στιγμη θα σας τα πω καλυτερα και οχι στον β ενικο...
Ενα μεγαλο ευχαριστω και ενα μεγαλυτερο κουραγιο στους γονεις μου και σε ολους τους γονεις που αγωνιζονται να δωσουν στα παιδια τους οτι μπορουν και πολλες φορες ακομα περισσοτερα!


2 σχόλια:

  1. Τα 2 σκέλη των σκέψεών σου είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους κι όμως τόσο "ενιαία".

    Από τη μία η ευτυχία και η επίτευξη των στόχων στων φίλων σου και από την άλλη η σκληρή πραγματικότητα όσων γίνονται θυσία, ώστε να καταφέρουν οι νέοι τους στόχους τους. Αυτοί οι γονείς που σκύβουν παντού και πάντα το κεφάλι, όταν πρόκειται για το παιδί τους...

    Και η κοινωνία εκεί... απέναντί τους.. εχθρός και όχι συνοδηπόρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή