Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν σ' αλλαζω!!

Καμια φορα βλεπω το blog μου και νοσταλγω πραγματικα τον καιρο που ημουν κατενθουσιασμενος με την blogoσφαιρα!! Εγραφα σχεδον καθημερινα και ειχα οχι μεγαλη ανταποκριση αλλα αυτη που ειχα με εκανε υπερευχαριστημενο και μου δημιουργουσε κινητρο να ξαναγραψω. Φυσικα εμπαινα συνεχως και ελεγχα για καινουρια ποστ φιλων, διαβαζα με ενθουσιασμο και σχολιαζα με πολυ κεφι. Τωρα ξενερωνω που ολο αυτο περασε, αλλα παρηγορουμαι με τη σκεψη οτι το φαινομενο ειναι γενικο. Το facebook με την ραγδαια εξαπλωση του εχει τραβηξει πολυ μεγαλο ενδιαφερον λογο της αμεσοτητας του και των αληθινων προφιλ. Σε αντιθεση παντως με τον τυπακο στην εικονα, εγω δεν θεωρω οτι υπαρχει θεμα συγκρισης αναμεσα στα δυο social networks οπως λεγονται αυτου του ειδους οι ιστοσελιδες. Η καθε μια εχει τελειως διαφορετικα χαρακτηριστικα και διαφορετικη χρησιμοτητα. Προσωπικα το blog δεν το αλλαζω με τιποτα! Θα ασχολουμαι μ' αυτο παντα! Σε αντιθεση με το FB στο οποιο ναι μεν περναω περισσοτερο χρονο αλλα δεν θα παψει ποτε να ειναι απλα ενας τροπος να κανεις πλακα με τους φιλους σου. Αντε και ενας τροπος να βρισκεις ευκολα ανθρωπους που δεν εχεις επικοινωνια.

Σημερα ενεργοποιησα και το πακετο mobile internet της Cosmote ("η οποια εχει...")

Βεβαια το θεμα ειναι να μην το παρακανουμε με τα social networks και να μιλαμε κυριως face to face και λιγοτερο wall to wall. Παν μετρον αριστο!

Α και καλο Χειμωνα να εχουμε!!!

10 σχόλια:

  1. ξέρω καμένους μπλόγκερς αλλά πολύ περισσότερους καμένους facebookers. Επίσης και τα 2 χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται ευρύτατα ως ψωνιστήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καμιά φορά κι εγώ νοσταλγώ τον παλιό καιρό της blogόσφαιρας...

    Καλό μήνα!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mahler οντως!!!

    Dreamgirl μολις εγραψα για τον παλιοτερο καιρο ειδα σχολιο σου! Τυχαιο, δεν νομιζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σίγουρα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στο blogging αλλά δεν είμαι τόσο απαισιόδοξος. Σίγουρα η φάση πάει να χαλάσει με κάτι τρωκτικά κ.α. αλλά τα καλά μπλογκ νομίζω θα μείνουν. Και είναι ακατοντάδες εκεί έξω που περιμένουν να τα ανακαλύψουμε.

    Συμφωνώ για facebook. Είναι περισσότερο ένα κανάλι επικοινωνίας παρά ένα μέσο έκφρασης όπως τα μπλογκ.

    Όπως είπε και κάποιος, μιλώντας για τα κοινωνικά δίκτυα, το μπλογκ είναι το σπίτι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν μπορώ καν να τα συγκρίνω!!
    βασικά ίσως είμαι απο τα λίγα πλέον άτομα που δεν έχουν facebook ούτε και έχω μπει ποτέ και πραγματικά δεν θέλω κι όλας.
    δεν με αντιπροσωπεύει..
    το blog το βλέπω σαν προσωπικό σου ημερολόγιο. ακόμα και αν κανείς δεν σε διαβάζει, υπάρχει εκεί για να γράφεις τις σκέψεις σου και τις εμπειρίες σου..
    και όπως όλα τα πράγματα στη ζωή μας άλλες φορες τα χρησιμοποιούμε πολύ και άλλες τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη!
    ανάγκη είναι όχι υποχρέωση ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι ανάλογα πως βλέπεις το καθένα...το blog είναι αυτό που λέει το όνομά του.Ένα ημερολόγιο!Εκεί θα βρεις καταφύγιο και θα πεις ότι σε απασχολεί.
    Απ την άλλη το fb είναι φατσοβιβλίο.Ένα λεύκωμα που ο καθένας γράφει ότι του καπνίσει.Και,κακά τα ψέμματα,μια μέθοδος νέων γνωριμιών.

    Και κανείς δεν υποχρεώνει να γραψεις στο blog σου!Πάντως αυτό που λέει ο/η mahler έχει δίκιο.Είναι ψωνηστίρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πόσο δίκιο έχεις εξύπνε μου!

    Εύχομαι να συνεχίζεις έτσι για πολλά χρόνια ακόμα...

    ά... και καλό χειμώνα...
    η χθεσινή βροχή μας το θύμισε για τα καλά :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαργαρίτα καλό φθινόπωρο! 'M' όχι 'Π' έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ουφ!!!

    ούτε ένα ορθογραφικό λάθος δεν μπορεί να κάνει κανείς :-) :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή