Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Μικρα μικρα, τεχνολογικα


Οριστε που φτασαμε! Να μην αναβουμε καλοριφερερ και να φοραμε διπλα ρουχα μες στο σπιτι!!! Πληκτρολογω κουκουλοφορωντας.Σημερα το ποστ θα ειναι "μικρα μικρα"

Πρωτα απ ολα. Εχουμε ενα λαπτοπ που δεν ανοιγουν τα windows. Αν προσπαθησεις να κανεις φορματ σου λεει οτι δεν υπαρχει σκληρος δισκος. Αρα ευκολα συμπεραινεις οτι ο δισκος τα τιναξε. Στο πλαισιο το βλεπουν και σου λενε οτι φταιει ο δισκος οποτε πας και παιρνεις καινουριο! Τον τοποθετεις... και σου βγαζει το ιδιο ακριβως προβλημα!!! Καλο?? Επισης ουτε με live CD Ubuntu ανοιγει! Καθε βοηθεια αποδεκτη!

Ευτυχως το παραπανω λαπτοπ δεν ειναι δικο μου. Προσφερθηκα να βοηθησω κι εμπλεξα... Κι εχω και τη μανα μου "Αμα δεν ξερεις να μην ανακατευεσαι!!" Το φελεκι μου... Ετσι η τεχνολογια αποφασιζει να με φτυσει για δευτερη φορα μεσω του ρουτερ μου! Καθε φορα που κλεινω το wireless, το ρουτερ τρελαινεται και ενω παραμενει συγχρονισμενο δεν βλεπει καθολου τις θυρες ethernet!! Για να το επαναφερω θελει full reset και φτου κι α την αρχη κωδικους και ρυθμισεις.

Παλι καλα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το καινουριο μου κινητο. Το mp3 μου εχει αραχνιασει αφου το κινητο εχει πολυ καλη ποιοτητα ηχου, μεγαλυτερη χωρητικοτητα και ΥΠΕΡΟΧΟ ραδιοφωνο FM. Σε συνδιασμο με ολα τα καλουδια του μπορω να πω πως το εχω λατρεψει! ...το twitter λιωνει και ειναι μεγαλη ποζερια να σου ερχονται τα mails στο κινητο :))


Αυτον τον καιρο που εχω και μπολικο ελευθερο χρονο (ας οψονται τα ΜΜΜ και η διοικηση του λουνα παρκ...) φτιαχνω εναν ενισχυτακο ηχου. Ενα πολυ απλο κυκλωμα με το ολοκληρωμενο TDA2616. Τωρα ειμαι σε φαση που ψαχνω μεγαλουτσικα ηχεια να το δοκιμασω.

4 σχόλια:

  1. Μάλλον τα τίναξε ο ελεγκτής Ή bootάρει από LAN ή κάτι τέτοιο.Τσέκαρε BIOS και νομίζω θα το βρεις

    Αν ψηνεσαι για δοκιμή του ενισχυτή, φέρτον απο δώ :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντωμεταξυ εγω το θεωρω ενεπιτρεπτο κοτζαμ συσκευη που ζεσταινεται να μην εχει ουτε μια τοσοδα τρυπα να αεριζεται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υποθέτω είναι θέμα controler, ελεγκτή που λέει και ο Μήτσος από επάνω. Καλύτερα να το πάς σε κάποιον ιδικό να τα φτιάξει ή αν εχει χαλάει κάτι στην μητρική να τον πετάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα όσα λένε οι παραπάνω είναι μάλλον σωστά.
    Μπορείς ως εναλλακτική λύση να βγάλεις τον σκληρό να τον βάλεις σε μια εξωτερική θήκη και να προσπαθήσεις να τον σετάρεις από άλλο πισι.

    Για το κρύο μην παραπονιέσαι καθόλου. Εσύ τουλάχιστον αμα θες έχεις καλοριφέρ. Εγώ σ'ένα σπίτι που μπάζει από παντου χωρίς θέρμανση μόνο με μια ηλεκτρική σόμπα τι να κάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή