Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Υγιής σκέψη


Πρέπει να κάνουμε πολλές υγιής σκέψεις για να καταφέρουμε να έχουμε μια το δυνατόν καλύτερη και πιο στρωτή ζωή μέσω των επιλογών μας. Έτσι θέλω να δικαιολογήσω την απόφαση μου να ζοριστώ λιγάκι προσωρινά και να ξεκινήσω να γράφω πλέον με τόνους. Τόσα χρόνια δεν το θεώρησα χρήσιμο και έγραφα όπως έλεγα με "ατονικό" σύστημα. Η αδυναμία μου όμως στην ορθογραφία βγάζει μάτι και το παραδέχομαι! Προσπαθώ πάντα να την διορθώσω και μέχρι τώρα με είχε βοηθήσει πολύ το T9 του κινητού. Έμαθα αρκετές λέξεις αλλά όχι αρκετές ώστε να μην βγάζω τα μάτια και να εκνευρίζω περισσότερο τα μυαλά θεωρητικής μόρφωσης. Σας ευχαριστώ για μια ακόμη φορά όλους όσους διαβάζετε αυτό εδώ το blog και δεν προσπαθείτε να με διορθώσετε από ευγένεια και μόνο. Επειδή όμως υπάρχουν και άτομα πού δεν το βλέπουν έτσι και από μια πλευρά έχουν δίκιο αποφάσισα να κάνω κάτι για να περιορίσω τις ανορθογραφίες μου όσο μπορώ και ταυτόχρονα να κάνω κάτι για να διορθωθώ.

Έψαξα λοιπόν και βρήκα έναν αυτόματο διορθωτή plug-in για τον Mozilla firefox ο οποίος λειτουργεί άψογα μπορώ να πω! Πιστεύω και ελπίζω να με βοηθήσει να βελτιωθώ γιατί καμία φορά τα κείμενά μου είναι αδικαιολόγητα!

Σε λίγο καιρό θα χρειαστεί εξάλλου να γράψω και το θεωρητικό μέρος της πτυχιακής μου εργασίας το οποίο πρέπει να έχει τόνους, αν μη τι άλλο!!

Το παρών ίσως να είναι το πρώτο αψεγάδιαστο post που έχω γράψει ποτέ και βέβαια η αρχή της προπόνησης μου για να συνηθίσω να τονίζω τις λέξεις!!

3 σχόλια:

  1. εγώ μόνο όταν βρήκα το plugin αυτό ξεκίνησα το μπλόγκινγκ χαχαχα. Το είχα προτείνει παλιά σε αρκετά παιδιά που εχουν το ίδιο πρόβλημα με εμάς. Μακάρι να έβρισκα κι ενα για το msn χιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την πτυχιακη μη φοβασαι, υπαρχει ο ορθογραφικος ελεγχος στο word.

    Ουτε εγω ειμαι ασσος στην ορθογραφια οσο για τους τονους δεν βαζω ουτε οταν γραφω με στυλο και χαρτι, τους θεωρω περιττους! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή