Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Τι ειναι το QR code??

To QR code (Quick Responce) ειναι μια πιο καινουρια μορφη barcode! Σε σχεση με την γνωστη μας μορφη barcode με τις καθετες γραμμες το QR ειναι διαμορφωμενο σε δυο διαστασεις! Ετσι μπορει να κωδικοποιησει πολυ περισσοτερα αντικειμενα (πιστευω περιπου 1000 φορες περισσοτερα...).
Αυτο το μαραφετι μου τραβηξε το ενδιαφερον οταν κατεβασα μια εφαρμογη της Google για το κινητο μου απο το android market ονοματι Goggles!(Οπως θα δειτε υπαρχει για διαφορα λειτουργικα κινητων)!Η εφαρμογη αυτη χρησιμοποιει την καμερα του κινητου, διαβαζει την εικονα που τραβαει εκεινη την ωρα και συλλεγει απο αυτη πληροφοριες. Τις πληροφοριες τις στελνει στην Google και στο κινητο ερχεται η απαντηση για το τι βλεπει εκεινη την ωρα το κινητο. Θα μπορουσαμε για παραδειγμα να τραβαμε την ακροπολη, τον λευκο πυργο κτλ και να μας στειλει στο κινητο λινκ με πληροφοριες για το μνημιο!
Με τον ιδιο τροπο που περιεγραψα το κινητο μας μπορει να διαβασει και εναν κωδικα QR οπως ο παραπανω! Με αυτην ή οποιαδηποτε αλλη παρομοια εφαρμογη και με την χρηση του ιντερνετ και της καμερας του κινητου μπορουμε να σκαναρουμε ενα QR και να μας δωθει ενα αντιστοιχο link!
Οπως εχω διαβασει η καινουρια αυτη πατεντα εχει βρει εφαρμογη σε περιοδικα οπου διπλα πχ στο παπουτσι που παρουσιαζει σου εχει και το αντιστοιχο QR για να το επισκευθεις και να το αγορασεις επιτοπου στο ιντερνετ! Ειμαι σιγουρος οτι σε λιγο καιρο θα τα βλεπουμε συνεχεια σε αφισες περιοδικα εφημεριδες κτλ...

Το παραπανω QR δεν ειναι τυχαιο! Περιμενω να μου απαντησετε που οδηγει!!
Επειδη αν το βρειτε ισως θελησετε να κανετε κι εσεις κατι τετοιο η απαντηση ειναι εδω!

2 σχόλια:

  1. Βασικα αν μιλαμε για νουμερα σε QR μπορεις να βαλεις ~7Κ ενω σε 1D barcode τα κλασικα φορματ ειναι 9-13. Οποτε ~640 φορες περισσοτερα.

    btw δημιουργηθηκαν απο την toyota για να κανει ευκολοτερη την διαχειριση των ανταλλακτικων...

    u know who...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσυ εισαι twitterοφιλος αλλα δεν ειμαι σιγουρος who...

    ΑπάντησηΔιαγραφή