Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Το καλύτερο δώρο

Ζούμε μέρες κωμικοτραγικές!! Αυτές οι γιορτές είναι οι πιο βλαμμένες από όσες έχω ζήσει, με την ανάγκη "να βγούμε να διασκεδάσουμε" να παραμένει πρωταρχικό μέλημα. Τα βάζεις κάτω και βλέπεις ότι τα έξοδα είναι περισσότερα από τα έσοδα αλλά εσύ εκεί "μια ζωή την έχουμε"! Άντε να πάμε να σκάσουμε τα double dot στα λαμόγια που έχουν τα μεγάλα νυχτερινά μαγαζιά της πόλης! Λαμόγια που την μέρα ούτε το χέρι τους δεν θα καταδεχθείς να σφίξεις!

Αυτό έτσι σαν γνώμη ενός που βγήκε για να παρατηρήσει τον έξω κόσμο για 8 μέρες πριν ξαναγυρίσει στην χώρα του χακί.

Εγώ αυτό που αισθάνομαι ανάγκη να δώσω και να πάρω αυτές τις μέρες δεν είναι δώρα. Είναι αγάπη, γέλιο, χαρά, συντροφιά! Να κάτσεις στο σπίτι να σε δουν οι γονείς σου, οι παππούδες σου, να δεις καλούς φίλους που έχεις να δεις καιρό λόγο υποχρεώσεων και σου έχουν λείψει, να περάσεις λίγο χρόνο παραπάνω με το ταίρι σου! Οι γιορτές των χριστουγέννων δεν είχαν πάντα άμεση σχέση με τον καταναλωτισμό και την ανταλλαγή ακριβών δώρων. Τα δώρα είναι σημαντικά για τα μικρά παιδιά και αυτό είναι λογικό. Τα παιχνίδια είναι η ζωή τους!! Όσοι δεν είμαστε πλέον παιδιά θα πρέπει να έχουμε καταλάβει ότι πολλές φορές μια αγκαλιά ή κάποια ειλικρινή λόγια αγάπης, συμπάθειας κι εκτίμησης αξίζουν περισσότερο και από το πιο ακριβό δώρο που μπορείς να βρεις στο mall!! Τα δρώμενα των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα έχουν πάρει τις ήδη σκληρές καρδιές του κόσμου και τις έχουν κάνει χαλύβδινες!! Είναι απόλυτα λογικό ο καθένας να έχει κλειστεί στον εαυτό του, να κρατάει αποστάσεις, να μην εμπιστεύεται, να μην ενδιαφέρεται για τον διπλανό του, να μην ανοίγει πουθενά την καρδιά του! Είναι πολύ εντυπωσιακό που όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει διαπιστώνεις ότι είσαι άνθρωπος! Αυτό το νόημα πρέπει να έχουν τα χριστούγεννα! Να σε κάνουν να νιώθεις άνθρωπος! Πλάσμα κοινωνικό με αρετές, αξίες και υψηλό πνευματικό επίπεδο, και όχι ένα κομμάτι κρέας με βιτρίνα τα ρούχα του και ατομική αξία όση οι καταθέσεις  του στην τράπεζα!

Εύχομαι σε όλους σας καλές γιορτές και ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος! Μακάρι το 2012 να φέρει πίσω λίγα από αυτά που μας πήρε το 2011. Κυρίως όμως να μας φέρει ανθρωπιά! Γιατί ελλείψει του χρήματος αυτή είναι η πρώτη που χάνεται. Ενώ αντιθέτως θα έπρεπε να μεγαλώνει για να καλύψει το κενό που αφήνει η έλλειψη χρημάτων. 

Χρόνια πολλά με υγεία και αγάπη!!


2 σχόλια:

  1. μα αυτό είναι το πραγματικό ουσιαστικό δώρο, όχι τόσο αυτα που αγοράζονται σε ένα κατάστημα. Καλή χρονιά εύχομαι αυτή που έρχεται και καλός πολίτης :)
    Υγεία και αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν είχα και τον Mahler, θα το έκλεινα το μαγαζάκι...! :ΡΡ Να είσαι καλά boy!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή