Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Still be there

Και τι δηλαδή?? Ψάχνω ακόμα να βρω που στο καλό πήγε η τόση όρεξη που είχα να γράφω μέχρι και κάθε μέρα σε αυτό εδώ το blog πρίν μερικά χρόνια. Αυτό δεν φαίνεται μόνο στο blog μου. Το παρατηρώ σε όλες τις ασχολίες μου. Δεν έχω καμία όρεξη!
Δεν περίμενα ποτέ να περάσω τόσο μεγάλο λούκι αυτόν τον χειμώνα που μας πέρασε. Λούκι ψυχολογικό που με έφθειρε απίστευτα. Αισθάνομαι ότι σιγά σιγά βγαίνω από αυτήν την ιστορία αλλά σίγουρα θα τα έχω τα τραύματα μου. Και φυσικά βγαίνω μόνος μου. Ελάχιστα άτομα μπορούν να σε βοηθήσουν, σχεδόν κανείς δεν το έκανε. Σχεδόν. Ίσως αυτό να είναι και το ζητούμενο από μια εσωτερική αναζήτηση. Να βρεις την άκρη εντελώς μόνος σου. Ξέρω άτομα που έχουν περάσει και δυσκολότερες φάσεις από εμένα και απευθύνθηκαν σε ψυχολόγο. Με το χέρι στην καρδιά σας λέω ότι δεν τους βγήκε σε καλό. Στις περιπτώσεις που ξέρω, τα παιδιά έγιναν ή εγωιστές απότομοι, σκληροί, παρτάκηδες η στην χειρότερη περίπτωση εθίστηκαν στην εβδομαδιαία ανάταση που τους έδινε η ψυχανάλυση. Και γιατί ο γιατρός να μην το επιδιώκει αυτό?? Θα πληρωθεί την επίσκεψη και θα χορηγήσει την εβδομαδιαία "δόση" στον ασθενή! Μόνοι μας πρέπει να βρίσκουμε την άκρη.

Αυτό που πάντα πίστευα και το έχω κάτι σαν οδηγό στην ζωή μου είναι ότι κάθε εμπόδιο, κάθε δυσκολία ή λάθος που συμβαίνει πρέπει αν το εκμεταλλευόμαστε, να κρατάμε ότι μας διδάσκει και να συνεχίζουμε.

Ο άνθρωπος όσο ζει αλλάζει. Όταν μάλιστα είναι νέος, η αλλαγή της συμπεριφοράς και του χαρακτήρα του είναι πολύ εντυπωσιακή. Μπορεί να γίνει μέσα σε ένα πρωί.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!

3 σχόλια:

  1. Μακριά απο ψυχολόγους φίλε. Εύχομαι τώρα που καλοκαιριάζει τα πράγματα να πάνε καλύτερα, να κάνεις και διακοπούλες και να περάσεις όμορφα. Καλή σου μέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα καλά θα πάνε Mahler! Ελπίζω κι εγώ στο συντομότερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειχα πολυ καιρο να ερθω απο εδω λογω στρατου.Δεν ξεχνώ ομως ποτέ τους μπλοκόφιλους και ετσι περνάω σήμερα για ν αφησω πολλές ευχες για εναν ομορφο μηνα.Καλο καλοκαιρι να περάσεις * • ♫ ♫ ♫ • *** • ♫ ♫ ♫ • ***Σιγουρα τη λυση πρεπει να τη βρισκουμε μονοι μας και να ειμαστε δυνατοι οσο και αν αυτο ειναι δυσκολο.Να εισαι καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή