Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Ανθρωπολογία

Άνθρωπος (ο): Ον δίποδο που κατοικεί στον πλανήτη Γη.

Είπα να ξεκινήσω από τα σίγουρα αν και ακόμα και αυτά αμφισβητούνται ως προς την αποκλείστικότητα...

"Ον κοινωνικό" λέει... Βέβαια... ζει σε κοινωνίες. Κοινωνίες εκατομμυρίων του ίδιου είδους που ανάθεμα κι αν ανταλλάσσει μια ειλικρινή καλημέρα με 1~2 άλλα άτομα.

Ον με υψηλή νοημοσύνη. Συγκριτικά πάντα με τα υπόλοιπα ζώα και φυτά που το περιβάλλουν. Εξυπνότερο ναι, πιο ευτυχισμένο πάντως όχι.

Ον με συναισθήματα λοιπόν! Βέβαια έχει δημιουργήσει και την λογική για να μπορεί να φτιάχνει διλήμματα!

Ον άπληστο. Ή μάλλον... ΆΠΛΗΣΤΟ!!! Δεν του αρκεί ποτέ ότι έχει. Αυτό είναι κάτι που τον εξελίσσει σε γνώσεις αλλά τον καθιστά μόνιμα δυστυχισμένο. Συνήθως από αυτό ακριβώς καταστρέφει την ολιγόχρονη ζωή του.

Σίγουρα ον πολύπλοκο. Διακριτά ιδιόρρυθμο. Φτιάχνει τον κόσμο μέσα στον οποίο ζει. Έχει δημιουργήσει την μουσική, τις επιστήμες, κοινωνικές σχέσεις, το χρήμα... Και έχει πλάκα πως όλα αυτά ανακατεύονται μεταξύ τους!!


Αυτά για την ώρα... Καλό είναι να ξεκινήσω και πάλι να καταγράφω τις σκέψεις μου... Θυμάμαι οτι μου έκανε πολλαπλό καλό!

Για το τέλος, κάντε μου την χάρη και παρατηρήστε λίγο τα λόγια του παρακάτω κομματιού...


Τίτλος: Η μπαλάντα του έμπορα
Στίχοι: Μπέρτολτ Μπρέχτ
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος

2 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω τι είναι καλύτερο σε χαλεπούς καιρούς, αυτό που σίγουρα χρειαζόμαστε είναι η 'αφύπνιση' ... νοητική, ψυχική, συναισθηματική και κάποτε ίσως ανταγωνιστική με τον ίδιο τον εαυτό μας.

    Είμαι από τα δίποδα που θέλουν να βλέπουν τα πράγματα αισιόδοξα... ίσως γιατί ξέρω πως δεν είναι πάντα εφικτό κι αρνούμαι πεισματικά να 'πέσω' πλέον...

    Γνωρίζω πως τίποτα δεν είναι για πάντα, ούτε τα καλά αλλά ούτε και τα άσχημα. Χαμόγελο λοιπόν και πάμε!

    Καλό βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλη αυτό που διαπιστώνω είναι ότι για να μείνεις "ξύπνιος" όπως λες πρέπει να μείνεις έξω από τις "σύγχρονες μόδες". Πχ όπως αυτές που λέγονται κοινωνικά δίκτυα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή