Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Μέλος εφραίνει καρδίαν

Την καλημέρα μου και καλή ευδομάδα σε όλους σας! Καιρός ήταν να κάνω ένα ποστάκι μιας και η ψυχή λαφραίνει με τον καιρό και ίσως... να βρίσκω σιγά σιγά τον εαυτό μου.

Διαρκείας στο θέατρο Βράχων του Βύρωνα. Μόνο έτσι μπορεί να περιγραφεί ο Ιούνιος που μας πέρασε με τα δικά μου μάτια. Γιάννης Χαρούλης, Θανάσης Παπακωνσταντίνου και Σωκράτης Μάλαμας οι τρεις συναυλίες που παρακολούθησα με καλούς φίλους και περάσαμε αξέχαστα!!

Αναλυτικότερα η πρώτη χρονικά συναυλία ήταν του Χαρούλη. Δεν τον είχα ακούσει από κοντά ποτέ και ήθελα πολύ να το κάνω! Εξαιρετική φωνή!! Είναι μαγικό αυτό που βγάζει από μέσα του αυτό το λεπτό παιδί με την κοτσίδα! Λαούτο, λύρα και Κρητικά ακούσματα αλλά όχι μόνο!! Κλαρίνο, γκάιντα, φλογέρα και άλλα πνευστά αλλά και τραγούδι από τον συνήθη ύποπτο Κωσταντή και το κοινό δεν ήθελε να τελειώσει αυτή η βραδιά!!

Στο ίδιο θέατρο μία βδομάδα μετά παρακολουθήσαμε τον Θανάση. Τον "Θανασάρα" όπως τον έλεγε ο Χαρούλης! Μαγικός καλλιτέχνης, η συναυλία ήταν προσεγμένη στην εντέλεια! Τα κομμάτια ήταν πολύ περιποιημένα και ενορχηστρωτικά άψογα!! Δεν περιμένεις την φωνή του Χαρούλη και από τον Θανάση αλλά εκεί ακούς να τραγουδάει ο ίδιος ο δημιουργός και αυτό είναι υπέροχο!! Τον Πεχλιβάνη τον έχετε ξανακούσει σίγουρα αλλά αυτό το βιντεάκι αξίζει να το παρακολουθήσετε για να πάρετε μια ιδέα από την ατμόσφαιρα που ζήσαμε!!

Έξταση το λένε αυτό από το 3:15  και μετά??


Τρομερές στιγμές πραγματικά!!

Η επόμενη συναυλία ήταν του εξαιρετικού Σωκράτη Μάλαμα!! Πολύ μεγάλος μουσουργός επίσης που κατα την άποψή μου δεν ήταν σε φόρμα εκείνο το βράδυ... Το έχω δεί από κοντά και άλλη φορά παλιότερα και με κέρδισε χωρίς να τον ξέρω πιο πρίν! Με την πρόσφατή του συναυλία με απογοήτευσε μπορώ να πω. Ήταν ο τρόπος που "έχασε" το κοινό του. Οι περισσότεροι μιλούσαν με τον διπλανό τους ακούσαμε τόσα πολλά κομμάτια που δεν ξέραμε περιμένοντας "το καλό". Σαφώς λιγότερο προσεγμένη συναυλία από τις άλλες δύο και αυτό φάνηκε! Παρ' όλα αυτά ο Σωκράτης είναι τεράστιος καλλιτέχνης και δεν σταματάμε να τον ακούμε!!

Άυριο λοιπόν, Δευτέρα ίσως να είναι η τελευταία μου συναυλία γι αυτό το καλοκαίρι!! Imam Baildi και πάμε να διασκεδάσουμε!!! Πολύ ωραίο συγκρότημα μουσικότατο και μελωδικότατο!! Παντρεύει το παλιό λαικό και ρεμπέτικο με τζαζ στοιχεία και το αποτέλεσμα είναι χάδι στ αυτιά και φωτιά στην ψυχή!!



Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα να έχουμε!!

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε! Έχω τις ίδιες εντυπώσεις για τον Χαρούλη ,τον οποίο είχα την τύχη να τον ακούσω λίγους μήνες πριν στο Βοτανικό. Είναι απλά καταπλητκτικός!!! Όπως και οι υπόλοιποι που αναφέρεις. Μακάρι να είχαμε την ευκαιρία να βρισκόμαστε σε τέτοιες συναυλίες. Να περνάς πάντα μα πάντα όμορφα!!! Όλα θα ελαφρύνουν ακόμη παραπάνω , σιγά σιγά , με την δική σου θέληση, υπομονή με τον δικό σου χρόνο δίνοντας στον εαυτό σου ότι σε χαροποιεί. Να είσαι πάντα καλά , να προσπαθείς ... να χαίρεσαι... να δίνεσαι... να γελάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Χαρούλη τον άκουσα πριν χρόνια στη Ξάνθη και κέρδισε τον σεβασμό μου. Κάνει όλα τα τραγούδια δικά του, ιδιαίτερα. Ίσως από τους καλύτερους στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή