Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Τα ναύλα

Τις θερμότερες καλησπέρες μου!! Με τέτοια ζέστη βέβαια μόνο θερμές θα μπορούσαν να είναι...

Επέστρεψα πριν λίγες μέρες από τις προγραμματισμένες 10ήμερες διακοπές μου από το νησί μου!! Είχα 2 χρόνια να επισκεφτώ το Μεσότοπο και μου είχε λείψει! Όπως είχα πει και σε μια τουρίστρια τελευταία αυτό που με κάνει να λατρεύω το μέρος αυτό δεν είναι μόνο η φυσική ομορφιά, που στο κάτω κάτω σίγουρα υπάρχουν και πιο όμορφα μέρη! Το χωριό μου το αγαπάω και για τις γεύσεις και τις μυρωδιές του, τις μουσικές του και φυσικά για τους ανθρώπους του!! Είναι πολύ ωραίο να συνυπάρχεις για μερικές μέρες με άτομα που σε ξέρουν τόσο καλά όσο και τους γονείς σου όσο και τους παππούδες σου! Η νεολαία του χωριού μου δεν έχει ρίξει μαύρη πέτρα όπως στα περισσότερα χωριά της επαρχίας. Αντιθέτως συναντιόμαστε εκεί κάθε Αύγουστο με εντυπωσιακή συνέπεια και περνάμε τόσο καλά που μετράμε τους μήνες για τον επόμενο Αύγουστο!

Οι διακοπές συνεχίζονται βέβαια κατα κάποιον τρόπο και στην Αθήνα (μεγάλη άδεια). Ο λόγος βέβαια που άνοιξα τον blogger  για να γράψω δεν είναι να σας πω τι ωραία που πέρασα στις διακοπές μου. Ήθελα να σας καταθέσω την τσαντίλα μου!! Τα εισιτήρια των πλοίων λίγο πολύ όλοι θα έχετε παρατηρήσει ότι έχουν πάρει την ανηφόρα!! Προσωπικά φέτoς μόνο για πάρτη μου πλήρωσα στην Blue Star:
  • 43€ για τρίτη θέση economy κατάστρωμα
  • 43€ το ίδιο ακριβώς για επιστροφή
  • 96€ για να πάρω και το αυτοκίνητο
  • 96€ για να το φέρω πίσω
Σύνολο 278€!!
Για να την βγάλω με sleeping bag στο κατάστρωμα ή σε τραπεζοκαρέκλες σε εσωτερικό χώρο. ΔΕΝ θα γκρινιάξω καθόλου γι αυτό γιατί πρόκειται για καινούρια υπέροχα πλοία λειτουργικότατα και άψογα!! Να σημειώσω ότι έχουν και αρκετούς καναπέδες.
Θα τα βάλω όμως με την νοοτροπία αυτών που κανονίζουν τα της λειτουργίας των πλοίων και των παροχών προς τους πελάτες τους!! Είναι δυνατόν με τέτοιες τιμές στα εισιτήρια τρίτης θέσης να μην σου παρέχουν πρόσβαση στο ίντερνετ αλλά να σου το χρεώνουν επιπλέον με χρονοχρέωση??? Δεν είμαι άνθρωπος εξαρτημένος από το διαδίκτυο και δεν το χρησιμοποίησα καθόλου στις διακοπές μου. Αλλά από τη στιγμή που όλο το πλοίο έχει εγκατάσταση wifi γιατί δεν προσπαθείς να έχεις ικανοποιημένους τους πελάτες σου (πρόκειται για ταξίδι 9~10 ωρών) αλλά να βγάλεις  και απ τη μύγα ξύγκι?? Είναι ντροπή, ξεκάθαρα.

Για να σας δω λοιπόν μέχρι πότε...?

2 σχόλια:

  1. Έχεις απόλυτο δίκιο για τα εισητήρια των πλοίων κτλ.. εξάλλου ένας λόγος που αρκετός κόσμος προτιμά να κινηθεί με το αυτοκίνητο είναι αυτός... Είσαι από τους τυχερούς που έχουν κάποιο χωριό/νησί να πάνε. Εύχομαι να πέρασες όμορφα και να το επαναλάβεις όσο σύντομα μπορείς...
    Να είσαι πάντα καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο δεν θα υπάρχει εναλλακτική λύση για τις μετακινήσεις μας αυτά θα έχουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή