Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Εκεί που τελειώνει ο πολιτισμός



Περί ελευθερίας του λόγου έχουν λεχθεί πολλά. Είναι από τις πρώτες αξίες που μαθαίνει στο σχολείο ένα παιδί και νομίζω ότι την μαθαίνει σωστά. Έχει χυθεί πολύ αίμα όπως στην Ελλάδα έτσι και σε όλο τον κόσμο! Όταν όμως τελειώνει ο πολιτισμός, τελειώνουν και οι αξίες του. Κι εκεί επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας. Και νικάει ο απολίτιστος? Όχι. Νίκησε μόνο μερικούς σκιτσογράφους!! Έχασε στον πολιτισμένο κόσμο! Μήπως όμως κέρδισε στον μουσουλμανικό κόσμο??

Να μην λέμε βλακείες. Ενοχλούσαν και μάλιστα πολύ!!! Και το ήξεραν! Και ήταν περήφανοι γι αυτό! Και ήταν προκλητικοί απέναντι σε απολίτιστους! (επιμένω) Και είχαν ένα θάνατο που σίγουρα τον ήξεραν ως ενδεχόμενο. Είχαν δεχθεί άλλωστε απειλές για την ζωή τους και το δήλωναν στα κανάλια.


Την παραπάνω εικόνα θα την εκτιμούσε και ο ίδιος...

Και επανέρχομαι...
Και πώς να τα βάλεις με έναν ΒΛΑΚΑ?? Πόσο μάλλον με χιλιάδες! (βλέπεις, δεν λέω εκατομμύρια...) Και δεν ξέρω καν αν φταίει το Ισλάμ ως θρησκεία!! Άκουσα κάποιον στο ραδιόφωνο που έλεγε οτι το Κοράνι δεν μιλάει πουθενά για εκδίκηση και βία!! Δεν το έχω διαβάσει, και δεν πρόκειται. Ούτε και την Αγία γραφή βέβαια! Όταν είσαι φανατισμένος, έλεγε στο ραδιόφωνο, τότε μπορείς να μεταφράσεις με λάθος τρόπο όλα τα έγγραφα θρησκευτικού περιεχομένου! Και όχι μόνο προσθέτω εγώ!! Και τα εξώφυλλα των αθλητικών εφημερίδων στο περίπτερο να διαβάζεις σου έρχεται να φύγεις προς τον κοντινότερο σύνδεσμό αντιπάλων με το μαχαίρι στα δόντια!

Ρίξτε μια ματιά τι βγάζει το Google με την αναγραφή του ονόματος του περιοδικού "Charlie Hebdo" Και να μην το παίζουνε υπεράνω οι Χριστιανάρες και "πολιτισμένοι" Ορθόδοξοι γιατί εάν έβλεπαν ένα περιοδικό να βγάζει κατα ρυπάς εξώφυλλα τόσο προκλητικά όσο αυτό πχ...

...δεν νομίζω να έμεναν με σταυρωμένα τα χέρια! Ούτε να γύριζαν και το άλλο μάγουλο!!!



Αυτά λοιπόν!!

Ελευθερία του λόγου και ελευθεροτυπία!!! Σπουδαίες αξίες και ασυμβίβαστες!!!

...στον πολιτισμένο κόσμο

2 σχόλια:

  1. Αξίες οι όποιες όπως και άλλες βρίσκονται πλέον υπό απειλή. Δύσκολοι καιροί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν παρουμε τις περιπτωσεις που εχουν τραβηξει τον Τζιμακο στα δικαστηρια θα δουμε οτι το Πατρις-Θρησκεια-Οικογενεια καλα κρατει.

    Εγω παντως αυτο που εχω να πω ειναι να εχουν στο μυαλο τους αυτοι που επικροτουν το καψιμο χωρων λατρειας των μουσουλμανων και οσοι ετοιμαζονται να λιντσαρουν "αλλοθρησκους" οτι οι ανθρωποι του Charlie Hebdo δολοφονηθηκαν επειδη ακριβως μιλουσαν ελευθερα και πιστευαν οτι ηθελαν. Για τους ιδιους ακριβως λογους δηλαδη που θα λιντσαριστουν οι "αλλοθρησκοι" και θα καουν τα τεμενη και τα τζαμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή