Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Ποια ειναι η λυση??

Την καλησπερα μου!

Εχει περασει αρκετος καιρος απο τοτε που θελησα να γραψω. Αλλα εχουν συμβει τοσα πολλα γεγονοτα απο τοτε που το διαστημα αυτο μοιαζει με αιωνα!!

Δεν θελω να πω τιποτα ουτε για το δημοψηφισμα που περασε, ουτε για τα αποτελεσματα, ούτε για τους κυβερνώντες. Ετσι κι αλλιως εχουμε "ενημερωθει" ολοι τοσο πολυ μεσα σε μερικες μερες οσο δεν εχουμε "ενημερωθει" τα προηγουμενα χρόνια!!
Ενα μεγάλο οφελος και ισως το μονο σιγουρο απο τα γεγονοτα των προηγουμενων ημερων ειναι η πολιτικη ενασχοληση, η κουβεντα και η τοποθέτηση των νεων! Επιτελους!! Ήταν κατι το αρκετα αισιοδοξο ακομα κι αν οι τοποθετησεις συχνα ηταν αστηρικτες στην ουσία.

Αυτη τη στιγμη βρισκομαι στο πλοιο. πισω μου εχω μια τηλεοραση στο σαλονι του πλοιου που παιζει σκαι. Ακουω την συζητηση των βουλευτων περι της στηριξης ή οχι της προτασης που στειλαμε στην Ευρωπη. Ακουω την φωνη του Μηχαλολιακου και μου τρυπαει τα αυτια και το στομαχι... Στα αυτια μου ομως εγω ακομα και την τελευταια ατακα του κολλητου μου. Σε μια κουβεντα που ειχαμε πριν (δεν τα βρισκουμε καθολου τελευταια) μου ειπε   οτι "ρε μλκ καλα ειμαστε ακομα...". Γκελάρει μεσα στο μυαλο μου εδω και μερικες ωρες!! Και στεναχωριεσαι να το ακους απο ατομα που εκτιμας! Δεν ειναι  ενας τυχαιος ασήμαντος!
Ολοι κοιταμε την παρτη μας!! Ετσι γινοταν και ετσι γινεται!! Ετσι οδηγουμε, ετσι δουλεύουμε, ετσι ψηφιζουμε, ετσι λειτουργουμε μεσα στην κοινωνία! Την ελληνικη κοινωνια...!!

Το προβλημα μας δεν ειναι οικονομικο. Δεν ειναι καν πολιτικοκοινωνικο. Το προβλημα του Ελληνα εγω πιστευω οτι ειναι η πληρης ελειψη παιδείας!! Δεν εχουμε την παιδεία να κρινουμε το σωστο και το λαθος, το ηθικο και το ανήθικο, το αληθινο και το ψευτικο!!

Ζουμε σε κοσμο ψευτικο και αν μας ευνοει ειναι καλος!! Σε εναν κοσμο οπου κυριαρχουν τα υλικα αγαθά και η γκλαμουρια! Αν αυτα τα εχουμε τοτε ειμαστε ευνοημενοι και στην "σωστη κοινωνικη θεση".

Ζουμε εχοντας ξεχασει το προσωπικο μας ηθος και την τιμή μας! Αν οι αλλοι εχουν καλη αποψη για εμας ή τουλαχιστον δεν εχουν κακη αποψη, τοτε ειμαστε σωστοι!! Εχουμε μαθει να κρινομαστε απ τους αλλους κι οχι απο εμας!!! Δεν εχουμε την απαιτηση απ τον εαυτο μας να θετουμε οι ιδιοι τα ορια και τις απαιτησεις μας!!

Ειπα τωρα λεξη σπουδαία... Απαιτησεις! Δεν εχουμε ΚΑΘΟΛΟΥ απαιτησεις απ τον εαυτο μας!! Εχουμε μαθει να χαιδευομαστε και να μας προσεχουμε! Να μην ζοριζουμε τον εαυτο μας, να μην φταιμε για οτιδηποτε λαθος και να μην παιρνουμε ευθυνες!!!

Ετσι λοιπον...

Ετσι λοιπον θελουμε να διορθωσουμε την εδω και αιωνες υπολειτουργια μιας χωρας με μεταρυθμισεις!! Και θελουμε μια φαρα ανθρωπων οπως η παραπανω να δημιουργησει εναν υγειη κοσμο!! Ε δεν γινεται λοιπον!! Να το παρουμε αποφαση!!! Ειτε με ευρω ειτε με μνημόνιο ειτε με οτι "πολιτισμενο" θελετε!!! Λαθος ανθρωποι σωστη κοινωνια δεν μπορουν να φτιαξουν!!!
Ας αλλαξουν πρωτα οι ανθρωποι. Το πως, ας το σκεφθεί ο καθενας μονος του!!

Εγω το χρωσταω στον πατερα μου!!
Τον ευχαριστω που με οδηγησε με ηθος και μου εδειχνε τον τροπο οσο ζουσε μαζι μου!! Συνεχιζει να με οδηγει και τωρα απο ψηλα αφου μου εμαθε να βρισκω τον τροπο και δεν μου εδειξε ποτε κατευθειαν τη λυση!!

2 σχόλια:

  1. Όταν το 62% ψηφίζει στο άκυρο δημοψήφισμα ότι λέει ο τσε παπάρας και ακολουθεί την μάζα χωρίς να έχει κάτσει να διαβάσει κανείς την αντίστοιχη πρόταση (η οποία είχε αποσυρθεί ήδη και το "επίσημο" site του δημοψηφίσματος είχε ένα σκατοσκαναρισμένο αντίγραφο με τις μισές σελίδες, εξ ου ότι ήταν πασιφανές σε οποιοδήποτε σκεπτόμενο ον ότι το δημοψήφισμα ήταν άνευ ουσίας κι έγινε για λόγους μαλάκυνσης και συγκάλυψης κώλων) και να σκεφτεί ο ίδιος για τον εαυτό του αν συμφωνεί ή όχι...

    Θα θελα να ελπίζω ότι κατάλαβε πλέον το σύνολο του 65% που αλληλοσκοτώθηκε για το τι θα ψηφίσει με τους μεν να βρίζουν τους άλλους χωρίς να τους έχει πει η τρισμεγίστη κυβέρνηση της ψευτομαγκιάς τι θα γίνει την επόμενη μέρα και τους δε να είναι (δικαιολογημένα) τρομοκρατημένοι για το μέλλον ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΟΣ και ότι αν δεν αλλάξει ριζικά αυτή η νοοτροπία του "εγώ είμαι ελληνάρας ρε, όλοι με ζηλεύουν και θέλουν να με φάνε" δεν πρόκειται να υπάρξει διάφορα.

    Οι Γερμανοί και οι Γάλλοι και όλοι οι άλλοι που έχουν κράτη που παράγουν κι έχουν οικονομία με @@ αντί για @@ οικονομία έχουν εφαρμόσει αυτά που μας ζητάνε και αυστηρότερα ακόμα απ όταν έληξε ο Β' Παγκόσμιος, δεν βρεθήκαν εκεί που είναι επειδή τους έκατσε το λαχείο.


    U know who...

    ΑπάντησηΔιαγραφή