Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

Φοιτητοεκλογες


Για τη αυριανη μερα πολλα απο τα παιδια της σχολης μου (σε ολες τις σχολες) ετοιμαζοναν πυρετοδως αρκετο καιρο πριν! Ετρεχαν, αφισοκολουσαν μεχρι και τα ταβανια, παιρναν τηλεφωνα... μουσικες, γλυψιμο, χαμος... Εχει γινει η ζωη τους! Θα μου πειτε "απο εκει βγαινουν οι νεοι πολιτικοι". Δικιο εχετε αλλα πιστευω οτι χανουν πολλα.
Αυριο θα παω να ψηφισω. Η αυριανη μου ψηφος δεν θα παει στην παραταξη που υποστηριζω εκτως σχολης. Θα παει στα παιδια της παραταξης που ολο το χρονο σκιζονται και ασχολουνται πιο πολυ απ΄ολους για την καλη λειτουργεια του τμηματος μου, που βοηθανε τους συμφοιτητες πραγματικα και δεν τους γλυφουν! Γιατι ναι, δεν θεωρω πως αξιζει που το 24ωρο τους ειναι αφιερωμενο στην παραταξη τους αλλα τουλαχιστον πρεπει να βραβευτουν γι αυτο! Και φυσικα δεν θα ψηφισω αυτους (κυριως αυτες) που τη βγαζουν ολη τη μερα στα τραπεζακια, καπνιζουν και χαμογελανε σε οποιον περναει!! ... το λεω γιατι μου αρεσε μια κοπελα... αλλα αφου ειδα οτι κανει ακριβως αυτο, τωρα την βλεπω και με εκνευριζει!!

Αυριο λοιπον Δημητρακη θα παρεις ενα σταυρο ΝΑΑΑΑ γιατι το αξιζεις!!

Διαβασα σε ενα blog προχτε οτι "εγω θα παω να ψηφισω για να δω πως ειναι να ψηφιζεις στις αλλες εκλογες". Εγω θεωρω πως δεν ειναι το ιδιο. Χρησιμοποιω διαφορετικα κριτηρια για να αποφασισω τι θα ψηφισω σε αυτες τις εκλογες και θα ηθελα να ακουσω και τη γνωμη σας...


*Οι φωτογραφιες ειναι σημερινες (9/4/08) το κειμενο ειναι χθεσινοβραδυνο.

24 σχόλια:

  1. Μια χαρά σε βρίσκω και πολύ σωστός. Και στις δημοτικές εκλογές έτσι πρέπει να ψηφίζουμε: όχι αυτόν που υποστηρίζει το κόμμα μας, αλλά αυτόν που αξίζει να βγει γιατί έχει μεράκι και διάθεση για δουλειά. Καλή ψήφο και καλή επιτυχία!

    Το θέμα είναι επίκαιρο, γιατί κι εμείς εδώ (Λονδίνο) ετοιμαζόμαστε για δημοτικές εκλογές την πρωτομαγιά :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον ψηφίζουμε με την ίδια λογική, κοινώς με το ποιος σκίζεται περισσότερο στη σχολή και το κάνει διακριτικά για το καλό του τμήματος πάνω από όλα!
    Πήγα κ εγώ να ψηφίσω σήμερα, πρώτη φορά! Κόσμος .. ΧΑΜΟΣ!
    Δεν μπορούσα να χαιρετήσω κανέναν γνωστό μου γτ ήμασταν χειρότερα στρημωγμένοι και απο κλαμπ!!!
    Ωραία εμπειρία μπορώ να πω!!!!
    Καλά.. βέβαια κάποια πράγματα είναι στάνταρ οτι θα γίνουν κάπως συγκεκριμένα!
    Δλδ.. ποιος θα πάρει το τμήμα μας.. όπως κ ποιος θα πάρει ένα άλλο τμήμα... αλλά οκ!
    Είχε χαβαλέ η όλη υπόθεση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα συμφωνήσω. Ο παραλληρισμός της Σοφίας με τις Δημοτικές εκλογές, όπου δηλαδή μετράει αρκετά η προσωπικότητα, το άτομο, το μεράκι, και όχι τόσο οι ιδεολογίες κλπ είναι αρκετά εύστοχος. Αν και πάντα μια συγκεκριμένη πολιτική και ιδεολογία ενός πολιτικού χώρου συνδέεται αρκετά με τις πρακτικές και τις προτάσεις των ατόμων που προέρχονται από αυτούς. Anyway!

    Άλλαξες το όνομα του blog και το δικό σου στα ελληνικά; Γιατί; Επειδή μήπως πολύ αντί για ξ νόμιζαν χ και έπρεπε να το διευκρινίζεις συνέχεια; Χεχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οχι. Επειδη ηθελα να το ξεκαθαρισω. Ειναι Εξύμνος και οχι Έξυμνος! Οποιος το βλεπει το διαβαζει έξυμνος και μου τη δινει! Δεν μου αρεσει ιδιετερα στα ελληνικα να πω την αληθεια... να το ξαναλαξω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπααα... Συνήθεια είναι! Πάντως η αλήθεια είναι πως σε πάει να το τονίσεις στο "Ε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ πάντα το τόνιζα σωστά πάντως γιατί είχα διαβάσει εκεί που εξηγούσες για το βουνό στο νησί σου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεεεεν ασχολούμαι, οπότε δεν έχω κάτι να πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατι καλε δεεεν...??
    Ονειροκοριτσο να σου πω κατι που εχω ακουσει και απο τοτε το λεω σε ολους οσους αδιαφορουν με τους πολιτικους θεσμους. Εχω διαβασει την αποψη οτι δεν μπορεις να κανεις τιποτα χειροτερο για τη δημοκρατεια απο το να μην ενδιαφερεσαι για αυτην. Νομιζω οτι ειναι σωστο. Η δημοκρατεια ειναι ενα πολιτευμα που στηριζεται στα θελω του λαου. Αν ο λαος αδιαφορει για τις αποφασεις που παιρνουν οι εκπροσωποι του τοτε δεν εχουμε πια δημοκρατεια.

    Συμφωνεις?
    Αυτα φυσικα τα λεω εγω που ασχολουμε με τα κοινα στον ελαχιστο βαθμο. Δεν θελω σε καμια περιπτωση να κανω τον εξυπνο!
    Απλα θελω πολυ να δω πως το βλεπεις εσυ, που μου εχεις κανει ξεχωριστη εντυπωση με την συναισθηματικη νοημοσυνη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με αυτό που λες συμφωνώ. Τώρα θα μου πεις πως συμφωνώ και από την άλλη δεεεν...

    Πολύ λίγο, ξέρω τι γίνετε. Για να μάθω παραπάνω πρέπει να παρακολουθήσω, αλλά έτσι όπως γίνετε η όλη διαδικασία με συνελεύσεις και τέτοια εμένα με αρρωσταίνει, οπότε δεν μπορώ να παρακολουθήσω. Επίσης αυτά που φαίνονται παραέξω, συνήθως είναι τα παρατράγουδα που μεταφέρθηκαν από το ένα αυτί στο άλλο και άλλαξαν 10 μορφές, άρα δεν είναι κριτήρια. Επίσης κριτήρια δεν είναι τα πάρτυ και κάποιες άλλες εκδηλώσεις. Τέλος υπάρχει διαφορά μεταξύ κομμάτων εντός και εκτός σχολής. Και επειδή το λίγο δεν το θεωρώ αρκετό κριτήριο για κάτι τέτοιο, απλά δεν ασχολούμαι.

    Έχω πει πολλές φορές πως κάποια στιγμή πρέπει να ασχοληθώ λίγο παραπάνω γιατί είναι κάτι που με αφορά και άμεσα και έμμεσα, αλλά με κουράζει τόσο αυτή η διαδικασία έτσι όπως γίνετε και επειδή είμαι πολύ κουρασμένη γενικότερα, το αφήνω.

    Ελπίζω να μην σε απογοητεύω. Περιμένω να μου πεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε τι να με απογοητευσεις?? Σε καμια περιπτωση!!

    Να σου πω τι μου κανει εντυπωση? Λες οτι πρεπει να σχοληθεις καποια στιγμη αλλα δεν το κανεις επειδη εισαι κουρασμενη. Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να κουραστεις. Δεν ειπε κανεις να συμετεχεις ενεργα η να διαβαζεις καθημερινα τα δρομενα. Ουτε εγω το κανω. Μου αρεσει ομως οταν γινεται κατι που χρειαζεται τη συμμετοχη του συνολου (πχ εκλογες ή γενικη συνελευση) να ειμαι παρων. Αλλωστε οι ολες διαδικασιες ειναι κατι καινουριο για εμας τους φοιτητες και τις βρισκω ενδιαφερουσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λοιπον : ολο με μουρμουρας οτι δε σου κανω σχόλια το αποφασισα και σου λέο ΝΑΙ θα γινω και εγω blogger με την πρώτη ευκαιρία!
    ps. σου εγραψα και Ελληνικά κιόλας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μα και εγώ δεν λέω να ασχολούμαι συστηματικά. Δεν είναι για μένα κάτι τέτοια. Για τις συνελεύσεις σου λέω. Όλο το κλίμα στο αμφιθέατρο με τις φωνές και την καπνίλα με αρρωσταίνει. Στα 10 λεπτά έχω πονοκέφαλο, στα 20 μια ζαλάδα άλλο πράγμα και στο μισάωρο έχω χάσει την επαφή με το περιβάλλον. Αν είναι να αρρωσταίνω, συγγνώμη αλλά δε θα πάρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για τις φοιτητοεκλογές εκλογές δεν έχω να πω τίποτα, γιατί είμαι λιγάκι μικρούλα για να να πάω πανεπιστήμιο ;), πάντως μ' αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφεις! Καλό σκ και καλή συνέχεια στο μπλογκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Α, και να ρωτήσω τι σημαίνει Εξύμνος; Είναι εύηχο, αλλα δεν έχω ιδέα τι είναι... Λογικά θα το λέει κάπου στο μπλογκ και θα μπορούσα να ανοίξω και κανένα λεξικό, αλλά για να είμαι ειλικρινής βαριέμαι και διαλέγω το πιο εύκολο, το 'ρώτα να μαθαίνεις' δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Α!!! Ειπαμε μικρουλα αλλα 16 δεν το περιμενα!! Καλωσηρθες!! Και γραφεις απο τα 15 σου!! Εντυπωσιακο!! Εσυ θα πας μπροστα!!

    Θα σου απαντησω με τη σειρα!

    Σου αρεσει ο τροπος που γραφω?? Χοχοχοχο!!! Ισως να μην το εχω ξανακουσει αυτο!! Σ' ευχαριστω παντως! Γενικα μου αρεσει να γραφω σαν να μιλαω... Αυτο μας το απαγορευαν στο σχολειο και μου εχει μεινει αποθημενο!!

    Επισης Εξύμνος εξηγω τι σημαινει στο πρωτο ποστ του blog μου αλλα και στο δεξι μερος της σελιδας. Λες οτι ειναι ευηχο και πολυ χαιρομαι! (Κανεις δεν μου το εχει σχολιασει!!)

    Θα χαρακτηριζα πολυ ψαγμενο το ονοματακι σου οπως και το avatar σου!! Θα χαρω να τα λεμε! Καλο ΣΚ και σ' εσενα και keep bloging!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ne ke apo x8es pou teliwsan oi ekloges...evgalan tis afises [eftixos tis pigan gia anakiklosi]
    ke oi toixoi ine aaaaadeioiii
    asproi ke apesioi!

    pantos piga ke psifisa.ke stis kipriakes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό ακριβώς πρέπει να είναι το κριτήριο καλέ μου γείτονα. Η δράση. Όχι το γλυψιμο. και θα πρέπει να ισχύει για όλων των ειδών τις εκλογές. Εάν είχαμε για παράδειγμα στις εκλογέ του ιατρικού συλλόγου κάποιον ο οποίος τρέχει, ασχολήται, λύνει θέματα, διεκδικεί για όλους τότε, μα το στηθοσκόπιο μου, θα τον ψήφιζα κι ας ήταν και εγγονός του Χίτλερ σε διασταύρωση με το Μουσολίνη.
    Λοιπόν εσένα, όσο πάω και πιο πολύ σε εκτιμώ. Στ'αλήθεια!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Quelmarth ...ασπροι και απαισιοι... ε δεν ηταν και ωραιο θεαμα οι αφισες μεχρι και στο ταβανι! Εγω προτιμω λιγη ταξη να σου πω την αληθεια...
    Τις πηγαν για ανακυκλωση?? Παλι καλα! Τοσο χαρτι χαμενο... και μετα μας λενε οι καθηγητες οτι ειμαστε εμεις η καταστροφη του Αμαζωνιου! "Τοσες λευκες κολλες δεν εχω ξανα δει!" λεει ο μαθηματικος μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Για την ηλικία ηρέμησε. Σιγά. Μη σου πω πως είναι και κακό που είμαι όσο είμαι γιατί έχω ζήσει πιο λίγα και έχω λιγότερα να πω. Και άσχετα που έκανα το μπλογκ πριν ένα χρόνο, το Σεπτέμβρη ήταν το πρώτο ποστ. Παράτα τις ηλικίες. Τι γράφεις μετρά. Και αρέσει και σε μένα το nick μου και το avatar μου, γι αυτό άλλωστε τα διάλεξα! (ψώωωωωνιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή