Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

ωραια...


Αντιγραφω απο naftemporiki.gr

Σύλληψη δύο αστυνομικών για εκβίαση και κατάχρηση εξουσίας

Δύο αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης συνελήφθησαν σήμερα για εκβίαση κατ΄εξακολούθηση και κατάχρηση εξουσίας.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες πρωινές ώρες της 23-05-2008 ενώ εκτελούσαν υπηρεσία και επέβαιναν σε περιπολικό, προέβησαν σε έλεγχο δύο αλλοδαπών υπηκόων Πακιστάν, οι οποίοι βρίσκονται νόμιμα στη χώρα και με προσχηματικό τρόπο τους ανάγκασαν να τους παραδώσουν χρηματικό ποσό 187 ευρώ και 40 λεπτά και τους άφησαν ελεύθερους.
(την προσοχη σας!! και τα 40 λεπτα!!!)

Όπως διαπιστώθηκε οι δράστες κατά τα χρονικά διαστήματα 30-03-2008 και 18-04-2008, με παρόμοιους τρόπους, απέσπασαν από ιδιώτες (ημεδαπούς και αλλοδαπούς) χρηματικά ποσά που ανέρχονται συνολικά σε 270 ευρώ προκειμένου να μην εφαρμόσουν την αυτόφωρη διαδικασία σε διάφορες ποινικές παραβάσεις.

(Να σημειωσω επειδη το ακουσα και στο ραδιοφωνο οτι δεν μπορουμε να υπολογισουμε τα χρηματα που εχουν παρει απο παρανομους αλοδαπους οι οποιοι δεν τολμουν να εμφανιστουν και να τους καταγκειλουν γιατι φοβουνται μην τους απελασουν!)

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σε βάρος τους, κατόπιν εντολής του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κινήθηκε η διαδικασία προκειμένου να ληφθούν άμεσα διοικητικά μέτρα (θέσεως στην κατάσταση της διαθεσιμότητας, διενέργεια Ε.Δ.Ε.).

Τουλαχιστον μπραβο που τους επιασαν...

Υ.Γ. Μολις παρατηρησα οτι στο σημα της Ε.Α. υπαρχει ο ζυγος. Ο ζυγος συμβολιζει τη δικαιoσυνη (νομιζω). Τι δουλεια εχει η αστυνομια με τη δικαιoσυνη?? Εγω ξερω οτι η δικαιoσυνη ερχεται μετα την αστυνομια...

10 σχόλια:

  1. ε οχι ρε τέτοιο θράσος?να σαι καλα που το βαλες γιατι δεν το πηρε το ματι μου.
    Εχουν και το δικιο τους παντως τα παιδια τωρα που το ξανασκεφτομαι,ξερεις πως ανεβαινει ο πληθωρισμος ανισα απο το εισοδημα?καπως πρεπει να βγαλουν τα προς τω ζην και αυτοι! :DDD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ντρέπονται! Πάλι καλά που τους έπιασαν. Δε θέλω ούτε να φαντάζομαι πόσοι άλλοι τέτοιοι υπάρχουν..Να πω κάτι με πολύ αγάπη; Η δικαιοσύνη γράφεται με ο. Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αληθεια?? Υπεθεσα οτι ειναι απο το δικαιωνω!! Μην εχεις προβλημα. Καθε φορα που βλεπεις εξοφθαλμο λαθος να μου το λες!!

    ΧΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάλι καλά που θα γίνει Ε.Δ.Ε.

    "Ελέγχθηκαν αυτοί οι ανθρωπιστές δικαστές; Ελέγχθηκαν οι δικαστές, οι οποίοι καταδικάζουν μικρά παιδιά-χρήστες, γιατί καπνίζουν ένα τσιγάρο και τα κλείνουν στη φυλακή με βαριές ποινές;
    Αναφέρεται στην επερώτηση ότι υπάρχει αδράνεια της ΕΛ.ΑΣ. Για την εγκληματικότητα υπάρχει αδράνεια. Για την καταστολή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων και της νεολαίας, όχι μόνο δεν υπάρχει αδράνεια, αλλά υπάρχει υπερδραστηριότητα και υπερβάλλων ζήλος πολλές φορές από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, από τα Μ.Α.Τ. και από άλλες μονάδες τάξης.
    Αμφισβητεί ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας τις ρατσιστικές δράσεις. Αν παρακολουθήσει κάποιος τα δελτία ειδήσεων, θα συνειδητοποιήσει ότι σε κάθε είδηση για κάποια εγκληματική πράξη για την οποία δεν έχει συλληφθεί ο ένοχος, το πρώτο ερώτημα ή η απορία του εκφωνητή είναι μήπως είναι αλλοδαπός. Αυτό δεν συνιστά ρατσισμό; Και όταν αποκαλύπτεται η αλήθεια ότι αυτός δεν είναι αλλοδαπός, δεν είναι μετανάστης κανένας δεν ζητά συγνώμη.
    Τέλος, ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών μεταναστών έχουμε. Ό,τι και να λέτε, κύριε Υπουργέ, η πραγματικότητα σας διαψεύδει. Ο τρόπος με τον οποίο αστυνομικά όργανα –όχι τα αστυνομικά όργανα, αλλά αρκετά αστυνομικά όργανα- τους αντιμετωπίζουν, είναι επιεικώς απαράδεκτος. Σε πολλές περιπτώσεις η συμπεριφορά τους είναι, όχι μόνο αντιδημοκρατική, αλλά έως απάνθρωπη. Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία. Όσες Ε.Δ.Ε. αποφασίζονται δεν έχουν σχεδόν κανένα αποτέλεσμα. Ελάχιστες οδηγούν σε απόδοση ευθυνών."

    Το απόσπασμα είναι από την τοποθέτηση του βουλευτή Σπυρίδωνα Χαλβατζή... όlο το κείμενο με όλες τις τοποθετήσεις εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλος πάντων, καλησπέρα... το πρόβλημα έχει πολλές αναγνώσεις και σίγουρα η ΕλΑς είναι για τα κλάματα, αφού με πρακτικές του 60 βαδίζει ασθμαίνουσα στο 2000+. Ανεκπαίδευτοι, ανίκανοι και κυρίως χωρίς πολιτική κάλυψη, το ρίχνουν σε τι άλλο? στα φράγκα...
    Είναι κι αυτοί απο εμάς... τη δική μας πάστα βλέπεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι, και θα σου πω και το γιατί για το ο. (κάτσε να πάρω ύφος πολύπειρης δασκάλας! έτοιμη!)
    Το δικαιοσύνη προέρχεται από το επίθετο δίκαιος και την κατάληξη -οσύνη. Η κατάληξη πάει όλη μαζί και τη συναντούμε σε πολλά θηλυκά ουσιαστικά π.χ. καλοσύνη, αδελφοσύνη κ.α. πάντα με ο. Γενικά, σχεδόν τίποτα στην ορθογραφία δεν είναι τυχαίο. Και σχεδόν ποτέ δε χρησιμοποιούμε τα 'δύσκολα' ω, υ, ει, οι, υι και δεν ξέρω τι αν δεν υπάρχει λόγος, ετυμολογικός λόγος ή κανόνας, εννοώ. Ήταν πολύ λογική η σκέψη να ψάξεις το πως γράφεται η δικαιοσύνη από το ρήμα δικαιώνω, μιας και πολλές παράγωγες λέξεις προκύπτουν και από ρήματα, αλλά έπεσες πάλι σε κανόνα. Όλα τα ρήματα που τελειώνουν σε κατάληξη -Ωνω, γράφονται με ω. ΟΛΑ. Τελειώνω, τεντώνω, σηκώνω, χαλαρώνω, όλα. Όπως και όλα που τελειώνουν (δες, το ω είναι με ωμέγα λόγω του ωνω που είπα παραπάνω, θα το έβγαζες αυθόρμητα, αλλά αυτός είναι ο λόγος) ναι, όλα τα ρήματα που τελειώνουν σε -ιζω γράφονται με ι. Ποτίζω, χαρίζω, ζωγραφίζω, βαδίζω κλπ. Όπως και όλα τα ρήματα που τελειώνουν σε -αινω γράφονται με αι. Μπαίνω, βγαίνω, πηγαίνω, περιδιαβαίνω κλπ. Όλα εκτός από 3, τα μένω, δένω, πλένω που είναι με ε, ο θεός και η ψυχή τους γιατί. Γενικά, η καταλήξεις για μένα είναι το α και το ω στην ορθογραφία, όπως και τα προθέματα, αλλά αυτό πάει σε..άλλο μάθημα. Να σου πω και άλλα η ψωνάρα που πήρα φόρα; Ουσιαστικά. Όλα τα βασίλισσα, πριγκήπισσα, με ισσα, όλα τα μέρη φαρμακείο, βιβλιοπωλείο, οπωροπωλείο, σχολείο, ζαχαροπλαστείο, με ειο. Όμως, όσα τελειώνουν σε -τηριο, έχουν πιο μεγάλη κατάληξη, και είναι σαν τα κομμωτήριο, εκδοτήριο, φροντιστήριο. Τι άλλο.. τα θηλυκά σε -οτητα, πάντα με ο και η, ποιότητα, καθαριότητα, ποσότητα και δεν ξέρω τι άλλο, δε μου ρχονται τώρα. Ο καθένας μας, όπως αυθόρμητα σε όλα τα ρήματα το τελευταίο το γράφει ω, όπως στα ουδέτερα το τελευταίο το γράφει ι, ποτήρι, μαντήλι, πριόνι, όπως τα θηλυκά τα με η, φυλακή, ζωή, πηγή, κεφαλή και άλλα, του έρχονται φυσικά και πολλά από τα παραπάνω χωρίς να ξέρεις το γιατί. Αυτό είναι μια χαρά, όταν όμως κολλάς, χρειάζεται 5 βασικούς κανόνες μόνο για να το βρεις! Και αν το γράψεις λάθος, δεν έγινε τίποτα μα τίποτα, πόσες και πόσες φορές κάνουμε σαρδάμ όταν μιλάμε προφορικά; Το ίδιο είναι. Σιγά!
    Α, καλάαααα...Μπαμπινιώτης την είδα..έχω φώνιο με αυτά, φαίνεται, ε; Λέω να γίνω δασκάλα να τα ψάλλω Δευτέρα πρωί στα καημένα τα παιδάκια! Αλλά βέργα δε θα χω, απλά θα τα αγαπώ πολύ πολύ πολύ και θα κάνω ενδιαφέρον μάθημα, η γραμματική είναι ότι πιο βαρετό. Μου πάει;;; :) xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μηπως να το κοιταξεις σε εναν ψυχολογο?? Εχεις παιδικα τραυματα με την ορθογραφια?? Αν οχι τοτε σιγουρα ειχες απλετο χρονο και ορεξη για να κατσεις να μου αραδιασεις ολους τους κανονες για τις καταληξεις!!
    Ξερεις... εχω παει κι εγω σχολειο!!
    Ωρες ωρες ζουρλαινεσαι ε?? Πολυ καλο παντως!! Με αφησες καγκελο!!
    ΧΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δε μπορούσα να φανταστώ ένα τέτοιο γεγονός.
    Πρέπει να ντρέπονται.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σοκαρίστηκα! Δεν είχε πάρει τίποτα το αυτάκι μου, από σένα το έμαθα.

    Πάντως να σου πω και την αλήθεια, εκπλήσσομαι που τους έπιασαν. Δεν το περίμενα. Είναι και αυτό ένα βήμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ καλή ανάρτηση!!!

    Καιρός είναι να βγαίνουν στο
    φώς αυτά που γίνονται και να
    τιμωρούνται οι υπαίτιοι!!

    ΧΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή