Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Πίστη, νηστεία, προσευχή



Νηστέψτε τώρα που μπορείτε. Ίσως του χρόνου κάποιοι να μην έχουν την δυνατότητα, μιας και θα νηστεύουν όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ίσως να μην υπάρχει τότε καν η θέληση για εθελοντική "στέρηση κάποιων υλικών αγαθών". Πιθανών να μου πείτε ότι δεν ισχύει αυτό που λέω και ότι η πίστη στον Θεό όταν υπάρχει σου δίνει το κίνητρο να ακολουθήσεις τα της θρησκείας. Με συγχωρείτε αλλά τέτοια πίστη εγώ δεν την βλέπω πουθενά. Ούτε σ' εμένα ούτε σε κανέναν άλλον. Καλώς ή κακώς ο κόσμος πιστεύει στον εαυτό του, στην φύση, στο χρήμα, στην μοίρα, στην φιλία, ακόμα ακόμα και στον Παπανδρέου(!!). Πίστη ο θεός δεν νομίζω πως εισπράττει όλο αυτόν τον καιρό. Τον έπιασε κι αυτόν η κρίση. Καλούς χριστιανούς σίγουρα δεν έχω γνωρίσει πολλούς στην ζωή μου. Ίσως 1-2... Οι υπόλοιποι κάθονται και νηστεύουν τώρα ενώ όλο το χρόνο είναι βουτηγμένοι ώς τη μύτη στα σκατά. Αν έτσι αισθάνονται κάθαρση, καλό γι αυτούς είναι. Ένα δικό μου πρόσωπο λέει οτι "Τους μεγάλους σταυρούς τους κάνουν όσοι έχουν μεγάλα αμαρτήματα". Προσωπικά δεν έχω λόγο να διαφωνήσω.

Καλές γιορτές λοιπόν και καλή ανάσταση.

10 σχόλια:

  1. Καλα να περασεις κι εσυ Μαχλερακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πασχαλινές δέξου ευχές, απο την καρδιά βγαλμένες, όλες οι μέρες της ζωής να΄ναι αναστημένες !! Καλή Ανάσταση στις ελπίδες, στις καρδιές μας και στη ζωή μας με υγεία, αγάπη κι ομόνοια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΆΝΕΙ Η ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ` ΤΗΝ ΑΚΝΕΙ Η ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ - Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ.

    ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΝΗΣΤΕΨΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. ΚΟΛΑΖΟΜΑΙ ΣΥΧΝΑ.

    ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΘΗ (ΚΥΡΙΩΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ), ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΑΒΕ. ΚΑΙ ΑΣ ΦΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΟ ΨΗΤΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ....


    ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΑΣΧΑΛΙΟΝ ΒΙΩΤΗΝ.

    Π.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά να περάσετε όλοι και ότι καλύτερο για εσάς και τις οικογένειές σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γειά σου ΠΒ που πάντα μου αρέσει να διαβάζω σχόλιά σου! Πολύ ωραία το θέτει και ο Μ.Βασίλειος κι εσύ! Για τις γκόμενες το προσπερνάω... δεν είμαι αμαρτωλός. :)

    Καλές γιορτές και ότι εποθυμείς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολλά έχουμε μπερδέψει και παρερμηνεύσει
    ούτε νηστεία είναι να τρώς 5 ελιόψωμα και 3 κιλά τηγανιτές πατάτες ;)
    είχα στο Λύκειο έναν καταπληκτικό Θεολόγο
    και αν κάτι πιστεύω απο όλα αυτά το χρωστάω σε αυτόν..
    καλή ανάσταση Εξυμνε
    και μην ακούς κανέναν
    ο καθένας κάνει ότι πιστεύει για τον εαυτό του
    καλό κακό ας το κρίνει άλλος ;)
    και συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία ατάκα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή