Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Ποδήλατο στην πόλη, να πέσουν και οι κώλοι

Αυτό το συνθηματάκι μου άρεσε!

Σήμερα όπως είχα γράψει και σε προηγόυμενο πόστ ήταν ή μέρα της 4ης Πανελλήνιας Πανελλαδικής ποδηλατοπορείας! Η εκδήλωση αυτή όπως ενημερώθηκα απο σχετικό φυλλάδιο γίνεται κάθε χρόνο τα τέσσερα τελευταία!
Από τις 11 και μισή το πρωί της Κυριακής, το Πεδίο του Άρεως είχε αρχίζει να γεμίζει με ποδήλατα! Παιδιά, άντρες γυναίκες κάθε ηλικίας μαζεύονταν από πραγματικά όλη την Αθήνα, ενημερωμένοι κατά κύριο λόγο μεσώ internet για το ραντεβού στις 12 η ώρα!! Ο καιρός όπως βλέπετε... εξαιρετικός!


Σκοπός της πορείας φυσικά δεν ήταν να κάνουμε φυσική κατάσταση αλλά να μαζευτεί όσος περισσότερος κόσμος γίνεται για να δει πιο ζεστά την προοπτική του ποδηλάτου και ταυτόχρονα να δηλώσει ότι υπάρχει αρκετός κόσμος που ζητάει κάποιες υποτυπώδεις ευκολίες στους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στην Αθήνα!

Υπέροχη ευκαιρία για να ασκηθούμε, πηγαίνοντας και επιστρέφοντας με το ποδήλατο από τα προάστια της πόλης, εκεί και εξίσου καλή ευκαιρία για χαλάρωση και χαβαλέ με την παρέα σου σουλατσάρωντας στους δρόμους που συνήθως δυσκολεύεσαι να διασχίσεις ακόμα και με τα πόδια!

Εγώ προφανώς δεν μπορούσα να μην έχω και την φωτογραφική μηχανή μαζί μου για να σας δώσω γεύση από το τί είδαν τα μάτια μου!! :)

Εφεδρική πατερίτσα!! (??) lol


Σύμφωνα με το www.podilates.gr ήμασταν πάνω απο 10.000 ποδήλατα!!


κάντε κλίκ στις φωτογραφίες για να δείτε στο βάθος!!


Νομίζω οτι απο πλευράς οργάνωσης ήταν άκρως πετυχημένη με πολλά άτομα να διαχειρίζονται την πορέια και σωστή ενημέρωση με φυλλάδια πρίν ξεκινήσουμε (Δρομολόγιο, οδηγείες, τηλέφωνο πρώτων βοηθειών κτλ) !!

Οικογενειακή υπόθεση I

Οίκογενειακή υπόθεση II (epic win!!)


Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες εν κινήση και στο αυτόματο! Δεν υπήρχε καιρός για ρυθμίσεις φωτεινότητας κτλ...


Οι υπόλοιποι οδηγοί ταλαιπωρήθηκαν λίγο είναι αλήθεια αλλά έδειξαν κατανόηση κι υπομονή σε γενικές γραμμές.

Είδαμε υπέροχα ποδήλατα, από παλιά κλασικά καμπυλωτά σχέδια μέχρι τελευταία πανάκριβα μοντέλα με επιθετικές αγωνιστικές γραμμές και άπειρα βοηθητικά εξαρτήματα.

Ωραία στιγμή ήταν όταν πήγα να πάρω από περίπτερο ένα μπουκαλάκι νερό. Ελείψη ποδαρακίου, ακούμπησα το ποδήλατό μου κάτω. Μια άγνωστη κοπέλα μου είπε να φέρω κι εκείνης ένα νεράκι αν μπορούσα. Φέρνοντας τα νερά η κοπέλα είχε σηκώσει και μου κρατούσε το ποδήλατο όρθιο. Να είναι καλά, μου φόρεσε ένα πολύ πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπο!!

Τελειώνοντας θέλω να πω ότι θα ήταν ονειρικό εάν έστω και για επιλεγμένες μετακινήσεις μας επιλέγαμε το ποδήλατο για να μεταφερθούμε! Εκτός της βοήθειας στην οικονομική και φυσική μας κατάσταση και είναι πάρα πολύ χαλαρωτικό όταν κάνεις ποδήλατο αλλά και όταν βλέπεις ποδήλατα να κυκλοφορούν!

5 σχόλια:

  1. Με μια μέρα το χρόνο πέφτουν οι κώλοι σας εσάς? Ο δικός μου είναι πιο επίμονος, γι'αυτό ρωτάω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α ρε Γιαννάκη! Καλή φάση

    Χαιρετισμούς από Βόλο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα καλά της επαρχίας. Η πόλη μου είναι επίπεδη και είναι η χαρά του ποδηλάτη. Μένω έξω απο την πόλη. η εργασία μου από το σπίτι μου είναι 1700 μ ή 6 λεπτά με το ποδήλατο. παρ' όλα αυτά η ελληνική νοοτροπία δεν αλλάζει. Ακόμα και σε αυτή την επαρχιακή πολή ο έλληνας για τσιγάρα στο περίπτερο θα πάει με το αυτοκίνητο. το κυκκλοφοριακό της είναι έντονο. Πάντως επειδή είμαι συνέχεια στη γύρα το ποδήλατο με διευκολύνει όσο δεν φαντάζεσαι χειμώνα καλοκαίρι. Το μόνο ευχάριστο είναι ότι όλο και περισσότεροι -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- αφήνουν τα αυτοκίνητα και κινούνται με το ποδήλατο. Μακάρι αυτό να γίνει και στην Πρωτεύουσα. Είθε!!
    Π.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Αμερικλάνος
    Το συγκεκριμένο γίνεται μία φορά τον χρόνο απ οτι έμαθα. Κάθε Παρασκευή όμως διοργανώνονται βόλτες απο το κέντρο προς παντου!! Είναι της μοδός τελευταία..

    @Mahler
    Συγκρατήσου!! Λύσσα κακιά!!! :ΡΡ

    @Dimitris
    Χαιρετισμούς και πιες κανένα τσιπουράκι και για μένα!!

    @ Π.Β.
    Σε κάποιες περιπτώσεις είναι κοινή λογική, που όμως πολλοί δεν την έχουμε!! Πήγα να σε ρωτήσω ποια πόλη λες αλλά οκ, το βρήκα!! :)) Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή