Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Το ήμισυ του παντός

Την καλησπέρα μου και καλό Σαββατοκύριακο!  Με αρκετά καλή διάθεση ετοιμάζομαι να μπώ στον Αύγουστο και στην καρδιά του καλοκαιριού! Φυσικά πού αλλού θα μπορούσα να περάσω τις διακοπές μου εκτός από το χωριό μου το Μεσότοπο στη Λέσβο!  Όπως πάντα θα βρεθώ με καλούς φίλους και θα περάσουμε μαζί τις πιο ξέγνοιαστες μέρες του χρόνου!!
Πριν και μετά τον Αύγουστο βέβαια τα πράγματα δεν είναι και τόσο ανέμελα. Αυτή τη στιγμή πιέζομαι για να τρέξω το θεωρητικό μέρος της πτυχιακής μου. Όπως είπε κι ένας φίλος από την Αμερική ;) η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, και δίκιο είχε! Το ίντερνετ και οι υπολογιστές έχουν κάνει την συγγραφή μιας πτυχιακής εργασίας παιχνιδάκι! Αυτό το λέω γιατί έχω στα χέρια μου μια τεράστια παλιά πτυχιακή εργασία από την σχολή μου γραμμένη εξολοκλήρου σε γραφομηχανή!!!! Φτιάχνοντας την κατασκευή (ένας inverter, τα έχουμε ξαναπεί) έμαθα πάρα πολλά πάνω στα ηλεκτρονικά!! Ήταν αξέχαστη εμπειρία κυρίως λόγω των ατυχημάτων και των δυσκολιών που αντιμετώπισα αλλά δεν θα το μετανιώσω ποτέ!! Δεν περίμενα όμως ότι γράφοντας την έχω να μάθω ακόμα περισσότερα όχι πάνω στην κατασκευή αλλά στις τεχνολογίες που χρησιμοποίησα!! Έτσι λοιπόν σκοπός μου είναι λίγο λίγο να τελειώσω το γράψιμο μέσα στον Σεπτέμβρη ώστε να παρουσιάσω αμέσως μετά. Γιατί μετά έουν σειρά άλλες υποχρεώσεις...
Υποχρεώσεις στρατιωτικές. Η "μαμά πατρίδα" (ποτέ δεν τα πήγαινα καλά με τις μαμάδες) μας καλεί και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Πραγματικά απορώ με κάποιους που θέλουν να πάνε να υπηρετήσουν!! Τόσο άσχημα περνάνε έξω?? Προτιμούν να κλειστούν με μερικές εκατοντάδες ακόμα κάφρους σε ένα στρατόπεδο και να περνούν την ώρα τους λουφάροντας και κάνοντας σκοπιές και αγγαρείες?? Και πάει στο καλό να την κάνεις την σκοπιά αν είσαι στα σύνορα... τεσπα, αυτή είναι μεγάλη κουβέντα.

Και για να επιστρέψω στα της πτυχιακής και της επιστήμης μου,  πηγαίνοντας στην μπάρα του blog μου θα βρείτε ένα link που λέγεται Βιβλιοθήκη. Εκεί ανεβάζω κάποιες εργασίες μου και κάποια έγγραφα που βρίσκω στο νετ και θέλω να τα έχω συγκεντρωμένα. Πρόσφατα πρόσθεσα έναν οδηγό φωτοβολταϊκών συστημάτων από την Greenpeace τον οποίο θεωρώ ενδιαφέρον και κατατοπιστικό για κάποιον που θέλει να πάρει μια πρώτη ενημέρωση!! Ρίξτε του μια ματιά.

Πολλά ακόμα είναι αυτά που θα μπορούσα να γράψω αυτόν τον καιρό αλλά κάποιες φορές είναι καλύτερα να τα κρατάς να τα ζυμώνεις μέσα σου και μετά να βγάζεις τα αποτελέσματα. Να περνάτε όλοι καλά και καλό καλοκαίρι!!

Summer time

1 σχόλιο:

  1. Μια χαρα θα τα πας!Αν δεν χαλάσεις και κάτι πως θα μάθεις ε; Ωραία φωτογραφία btw

    ΑπάντησηΔιαγραφή