Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Τι ΔΕΝ πρέπει να έχει μαζί του ο νεοσύλλεκτος


Χθες 11/11/11 ήταν όπως μας είπαν και οι λοχίες μας μια από τις σημαντικότερες μέρες της ζωής μας!! (!?!) Ορκίστηκα "να φιλλάτω πίστην εις την πατρίδαν..." και είμαι και επίσημα στρατιώτης του ελληνικού στρατού... (ντόινγκ!). Και μιας και βγήκα για την πρώτη μου άδεια 4ων ημερών είπα να φτιάξω αυτό το ποστάκι που μπορεί να φανεί χρήσιμο σε αρκετούς υποψήφιους φαντάρους. Πριν μπω είχα ψάξει αρκετά στο νετ για οδηγίες και λίστες σχετικά με το τι χρειάζεται να έχει μαζί του ο νεοσύλλεκτος και είχα βρει πολλά και διάφορα. Με την λεπτομέρεια ότι πουθενά δεν υπήρχε το τι απαγορεύεται να έχει μαζί του!!

Λοιπόν που λέτε αν είναι να μπείτε σύντομα στον στρατό ΔΕΝ πρέπει να έχετε μαζί σας τα παρακάτω:
  • Οινόπνευμα, άλλα εύφλεκτα υγρά ή ποτά.
  • Αιχμηρά αντικείμενα όπως ψαλίδια σουγιάδες κατσαβίδια κτλ... ακόμα και το λυμάκι του νυχοκόπτη τους ενοχλεί και το σπάνε όταν σας ελέγχουν!!
  • Κινητό με κάμερα (και φυσικά φωτογραφική μηχανή)! απαγορεύεται να υπάρχει κάμερα μέσα στο στρατόπεδο... βέβαια ένα κινητό με ίντερνετ είναι αρκετά χρήσιμο τον ελεύθερο χρόνο σας...
  • Φάρμακα! Οτιδήποτε φάρμακο από αντιβίωση μέχρι ντεπόν θα πάνε στα σκουπίδια!! Τα κατάσχουν και σε αναγκάζουν να απευθυνθείς στο ιατρείο του στρατοπέδου εάν χρειαστείς κάποιο φάρμακο.
  • Θερμόμετρα με υδράργυρο... γιατί μπορεί να είστε ****** και να τον καταπιείτε... 
  • Φαγητά και λοιπά τρόφιμα. Σου λέει μην φάει τίποτα εδώ μέσα και μετά λένε ότι φταίει ο στρατός για την γαστρεντερίτιδα...
  • Τράπουλα!! Απαγορεύεται το χαρτοπαίζειν και πόσο μάλλον το τζογάρειν!!! Της Πόπης γίνεται στους θαλάμους παρ όλα αυτά....

Η λίστα αυτή θα ανανεώνεται και αν πέσει κάτι ακόμα στην αντίληψή μου θα προστεθεί πάραυτα. Σαν γενική συμβουλή θα σας πρότεινα να μην πάρετε πολλά πράγματα μαζί σας για τον πρώτο καιρό παρά μόνο τα βασικά. Πολιτικά ρούχα δεν θα σας χρειαστούν εκτός αυτών που θα φοράτε ήδη όταν θα καταταγείτε.
Να έχετε μαζί σας αρκετά εσώρουχα και κάλτσες. Ξυριστικά, 2-3 λουκέτα,οδοντόβουρτσα, υγρό σαπούνι, κωλοpaper, υγρα μαντηλάκια και γάντια μιας χρήσης. Πρώτα απ' όλα όμως να έχετε μαζί σας ότι αναγράφει στο πίσω μέρος του χαρτιού κατάταξης που θα πάρετε από το αστυνομικό τμήμα.

4 σχόλια:

  1. Πολλες απαγορευσεις... γι' αυτο δεν παω στο στρατο.

    Καλη θητεια, περναει ο καιρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχαχα έμαθες να το λες κώλοpaper!! χαχαχα. ΚΑλή συνέχεια ψάρακα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περισσότερα όμως (και ακριβότερα τα πρέπει) : http://neosyllektos.com/page2.php

    ΑπάντησηΔιαγραφή