Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Έχω νέα!

Βασικά... βρήκα πρακτική!! Θα δουλέψω το λιγότερο για 6 μήνες για πρώτη φορά πάνω στο αντικείμενό μου!!! Δεν είναι μόνο αυτό όμως που με έχει συνεπάρει! Εντυπωσιάστηκα από μια σειρά γεγονότων!! Σταμάτησα μια πρόχειρη δουλειά που είχα για να μπορέσω να ψάξω καλύτερα για πρακτική και να τελειώσω την πτυχιακή μου. Ξεκίνησα λοιπόν να στέλνω emails με βιογραφικά σε μια λίστα με εταιρίες που είχα φτιάξει με πολύ πρόχειρο τρόπο ανάλογα με το αντικείμενό τους και την χιλιομετρική απόσταση. Στα πρώτα βιογραφικά που έστειλα ήταν και μια εταιρία που χαζεύοντας την ιστοσελίδα της εντυπωσιάστηκα!! Όχι από την ίδια την εταιρία αλλά από το ότι ασχολούνταν με ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που είχα στο μυαλό μου μέχρι τώρα να ασχοληθώ!!! Αυτό δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται, αν δεν έχεις υπόψιν σου πόσο ευρύ είναι το πεδίο των ηλεκτρονικών!! Έτσι δήλωσα και στους δικούς μου ότι "εγώ βρήκα που θέλω να πάω!!!". Την επόμενη μέρα τους έστειλα ένα email με το οποίο δήλωνα το ενδιαφέρον μου επισυνάπτοντας και το βιογραφικό μου. Συνέχισα να στέλνω emails έχοντας ένα σταθερό πρότυπο κειμένου αλλάζοντας μόνο 2-3 λέξεις μέσα στο κείμενο για να ταιριάζει στην εκάστοτε εταιρία. Η μόνη εταιρία που δέχτηκε ξεχωριστό mail ήταν αυτή που σας ανέφερα πριν!
Μετά από 2 βδομάδες που έκανα αυτή τη δουλειά είχα δεχτεί μόνο 2 απαντήσεις και αυτές αρνητικές! Ώσπου χτυπάει το σταθερό! Γεια σας, από την εταιρία **** στον Άγιο Δημήτριο, την Παρασκευή σας περιμένουμε για συνέντευξη και φέρτε μαζί και την πτυχιακή σας!
"Συνήθως δεν παίρνουμε ηλεκτρονικούς, μου είπε, προτιμάμε ηλεκτρολόγους. Σε κάλεσα όμως γιατί μου άρεσε πολύ το κείμενο που μου είχες γράψει στο email! Μόνος σου το έγραψες?? Δεν φαντάζεσαι τι κείμενα μου έρχονται στο email από άτομα που δεν ξέρουν να εκφραστούν!" Του είπα ότι εγώ έχω καλή γνώμη για την γενιά μου και μου απάντησε ότι συμφωνεί και ομολόγησε ότι η δική του γενιά κατέστρεψε την δική μου... Να μην πολυλογώ, συζητήσαμε πολύ όμορφα με τον άνθρωπο είπαμε πολλά περί ηλεκτρονικών και εταιριών, μου παρουσίασε την εταιρία, μου έδειξε το εργαστήριο και στο τέλος δώσαμε τα χέρια!! Με περιμένει μπόλικη δουλειά και διάβασμα μου είπε αλλά εγώ χαίρομαι!! Μακάρι να μπορέσω να μείνω εκεί και μετά την εξάμηνη πρακτική μου...
Έτσι τώρα τον Αύγουστο θα χαλαρώσω να τον απολαύσω και από 1η Σεπτέμβρη αρχίζουν τα καλά!

Για την ώρα μπροστά μου έχω ταξίδι μέχρι το νησί μου, στις ρίζες μου, στα τραγούδια και τους χορούς του, σε παιδικούς φίλους, στην θάλασσα του Αιγαίου την οποία δεν αλλάζω με καμία!!




ΥΓ. Επειδή δεν έχω κράξει καθόλου... Εκ των τακτικών επισκεπτών του νησιού της Λέσβου να εκφράσω την αγάπη μου προς τις 3 εταιρίες που εκτελούν δρομολόγια προς το νησί (ΝΕΛ, Hellenic Seaways και Blue Star Ferries) που κατόπιν συνεννόησης αύξησαν το κόστος των εισιτηρίων σε σχέση με πέρσι έως και 25%!!

3 σχόλια: