Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015

Η βυθιζόμενη γέφυρα της Ποσειδωνίας

Είναι καιρός που είχα περάσει από το Λουτράκι λόγο δουλειάς και είχα ανακαλύψει ότι λίγο πιο έξω προς την Κόρινθο υπάρχει μια βυθιζόμενη γέφυρα η οποία εξυπηρετεί τους κατοίκους να περνούν απέναντι στην Πελοπόννησο χωρίς να πρέπει να πάνε μέχρι την Κόρινθο. Το έβαλα σκοπό λοιπόν και πρίν λίγες μέρες έκανα μια βόλτα από εκεί για να την φωτογραφίσω. Πρόκειται για την "Γέφυρα της Ποσειδωνείας" εξαιρετικό όνομα και πιασάρικο! Ο δρόμος δε που εξυπηρετεί λέγεται Ποσειδώνος.

Η γέφυρα βρίσκεται στο τέλος του ισθμού της Κορίνθού απ΄όπου και ανοίγεται ο Κορινθιακός κόλπος. Επειδή λοιπόν δεν είναι πολύς ο κόσμος που ξέρει γι αυτήν είπα να κάνω το παρών photopost!


Στο βάθος η διώρυγα της Κορίνθου και οι γνωστές μας γέφυρες της εθνικής οδού και του τρένου. Παρακάτω είναι μερικά καρέ από την βύθιση της γέφυρας και του τούρκικου φορτηγού πλοίου που περνούσε εκείνη την ώρα. 


Και τώρα θα δούμε τι γίνεται όταν η γέφυρα ανεβαίνει!! Πήγα λοιπόν κοντά για να φωτογραφίσω την γέφυρα έτσι όπως θα βγαίνει από το νερό. Μαζί μου δύο τύποι... παρατηρήστε το καλάμι που είναι ακουμπισμένο αριστερά...


Τους βλέπω να συζητούν και να δείχνει ο ένας κάτι στον άλλον... και μόλις η γέφυρα βγήκε και στράγκιξε από τα νερά, ο φίλος πηδάει μέσα... και προχωράει προς το βάθος...



Γυνάικα άναψε φούρνο κι έλα να δεις τι έπιασα!!!




Κάτι ακόμα! Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει ακούσει για την αρχαία δίολκο της Κορίνθου, ας ρίξει μια ματιά στο παρακάτω βίντεο. Είναι εντυπωσιακότατο!!


5 σχόλια:

 1. Τι είναι τούτο; Πρώτη φορά την βλέπω και ακούω για αυτήν! Ωραία αλλαγή και στο μπλόγκ :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σ' ευχαριστώ πολύ Mahler! Ε όσο ζούμε μαθαίνουμε! :Ρ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ωπ Ωπ αλλαγές βλέπω!! Με γειές!! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πρωτη φορα την ακουω και γω!!!!!!Ιδεα δεν ειχα.
  Περασα μετα απο πολυ καιρο για να σου ευχηθω Υγεια πανω απ ολα!!!!
  Εύχομαι η μαγεία των Χριστουγέννων να μας αγγίξει όλους και να μας δώσει το χαμόγελο και καθετι που χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι στη δύσκολη καθημερινότητα αυτής της εποχής.
  ˛.°★。˛ΟΜΟΡΦΑ ��˛ ΜΑΓΙΚΑ ��˛ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ°.★* *
  ˛°_██_*。*./ \ .˛* .˛.*.★* *★ 。**
  ˛. (´• ̮•)*˛°*/.♫.♫\*˛.* ~`˛_Π_____. * ˛*
  .°( . • . ) ˛°./• '♫ ' •\.˛*../______/~\*.
  *(...'•'.. ) *˛╬╬╬╬╬˛°.|田田 |門|╬╬╬-

  ΑπάντησηΔιαγραφή