Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Διακοπές στον Πόρο

Σας είχα πει πριν αρκετό καιρό ότι θα ανεβάσω εντυπώσεις και φωτογραφίες από τις φετινές μου ολιγοήμερες διακοπές στον Πόρο!! Δυστυχώς φέτως δεν βρήκα ευκαιρία να πάω στον νησί μου οπότε περιορίστηκε σε κάτι "κοντά και σχετικά οικονομικά". (Δεν έχω γίνει ακόμα πλούσιος με κάποια από τις ιδέες μου...Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό...)

Επέλεξα τον Πόρο σχεδόν τυχαία! Να το αντέχει η τσέπη μας, οπότε όχι Υδρα... Κάτι πιο μακρυά από Αίγινα για να κολυμπιούνται τα νερά, αλλά και όχι πολύ ώρα ταξίδι για να μην χάνουμε χρόνο!! 4 διανυκτερεύσεις θα έκανα.... δεν χάνεις ούτε ώρα!!!! Πόρος(η)!!

Πράγματι το flying cat έχει φτάσει στον Πόρο 80΄ από την αναχώρησή του από τον Πειραιά!! Κάνε την προσευχή σου να μην έχει αέρα και κύμα γιατί θα τα δείς ΟΛΑ! Αυτά τα high speed τα πιάνει πάρα πολύ ο καιρός!!
Να σημειώσω οτι Πόρο πας και με δελφίνι (πρωινό δρομολόγιο) αλλά και με συμβατικό πλοίο που μπορείς να μεταφέρεις και όχημα!

Κατεβαίνεις από το πλοίο στο λημάνι του Πόρου και πρέπει να ξέρεις το εξής!!



Το λιμάνι του Πόρου βρίσκεται στο νότιο μέρος του νησιού και απέναντι βρίσκεται ο Γαλατάς (Πελοπόννησος, ε...). Το λιμάνι και η "πόλη" του Πόρου βρίσκεται σε ένα μικρό κομμάτι γης σε σχέση με το υπόλοιπο νησί που σχεδόν ξεχωρίζει από τον κύριο όγκο του νησιού αφού τα χωρίζει ένα υδάτινο κανάλι.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο επισκέπτης δεν πρέπει να μείνει στην πόλη!! Στον πόρο θα πας ξεκάθαρα για ξεκούραση!! Οπότε για να μην ακούς κλαπατσίμπανα από μαγαζιά το βράδυ, θα πάς να μείνεις στο Ασκέλι!!Στην πόλη υπάρχουν τα πάντα αλλά και το Ασκέλι έχει αυτά που χρειάζεσαι!! ΓΑΜΑΤΗ παραλία, καλά ξενοδοχεία αλλά και πολύ αξιόλογα ενοικιαζόμενα δωμάτια (ψάξτε το!), περίπτερο, και αρκετά μαγαζιά για καφέ, φαΐ, ούζο και ποτό. Οι τιμές είναι λογικότατες το φαγητό πολύ καλό, και με πολύ φιλόξενους και ευγενικούς μαγαζάτορες. (υπάρχουν και οι περιπτώσεις με κράχτη έξω από το μαγαζί. Εκεί δεν ξέρω, δεν πήγα!)



Εγώ έμεινα στο New Aigli hotel, ένα πολύ καλό ξενοδοχείο, με 50 € τη βραδιά στο δίκλινο, μπροστά στην παραλία  και με ωραία θέα!! Υπάρχουν και φθινότερα δωμάτια χωρίς την πολυτέλεια της ωραίας θέας, ρωτάτε και θα δείτε την τιμή να κατεβαίνει! Το ξενοδοχείο έχει parking και πισίνα (όχι τίποτα ιδιαίτερο). Το κακό ήταν ότι στην προσφορά δεν συμπεριλαμβανόταν το πρωινό και ήταν +7€ το άτομο ανά μέρα (κάτσε καλά...!).



Όταν θα πάτε Πόρο θα πάρετε μαζί σας και μακρύ παντελονάκι (πχ τζίν) και... Autan!! Ως εξωχούλα έχει και κουνουπάκια και αυτό το καταλαβαίνεις αμέσως αφού μπαίνοντας στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σου έχουν και δύο αντικουνουπικές ταμπλέτες στο τασάκι!

Η μετακίνηση είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να λύσεις!! Θα πηγαινοέρχεσαι σίγουρα πόλη - Ασκέλι - Νεοριό. Οι αποστάσεις είναι πολύ μικρές για ένα μηχανάκι ή γουρούνα (4΄), μια χαρά μέ ένα ποδήλατο (8΄), μεγάλες για να τις περπατάς στις διακοπές σου (20'). Υπάρχει και το λεωφορειάκι αλλά δεν θα έχεις την υπομονή να το περιμένεις! Ταξί δεν πήρα....
Άποψή μου, νοίκιασε ένα μηχανάκι (15€ τη μέρα) ή μια γουρούνα αν δεν έχεις δίπλωμα μηχανής παρά μόνο αυτοκινήτου (25€ τη μέρα). Αν δεν έχεις κανένα δίπλωμα πάρε ένα ποδήλατο (?€)! Θα καραγουστάρεις!!!!

Στο Αρχαιολογικό μουσείο του Πόρου... μην πας.

Έστω μία φορά να πας και στην παραλία Βαγιόνια στο βόριο μέρος του νησιού!! Είναι σε κόλπο και αν δεν έχει βοριά δεν έχει και κύμα!! Όχι τρελή παραλία αλλά συνοδεύεται από πολύ ωραίο beach-bar-καντίνα.






Ξέχασα να αναφέρω ότι στο Ασκέλι υπάρχει πολύ οργανωμένη εξέδρα με ταχύπλοα σκάφη για θαλάσσιο σκί, kite serf, Λίλα μπανάνα μπανάνα!, σαμπρέλες και άλλα τέτοια!!

Γενικά ως έκταση το νησί δεν είναι τόσο μικρό όσο κανείς μπορεί να έχει στο μυαλό του, αλλά είναι κατοικημένο ένα πολύ μικρό του μέρος!! Το υπόλοιπο είναι δάσος και βουνό! Εάν κάνετε μια βόλτα στους περιφερειακούς δρόμους θα καταλάβετε τι εννοώ!!

ΠΡΟΣΟΧΗ!!
Εάν πάτε ψάξτε αυτό το καταραμένο "Λιμανάκι της αγάπης" που όλοι οι φίλοι μου έλεγαν να επισκευτώ αλλά ποτέ δεν βρήκα!! Πείτε μου και εντυπώσεις!!

2 σχόλια: